Što smo igrali? – Clash of the Titans 28.9.2018. – Klub Titan Atlas Osijek

7 Wonders

Ovaj ugodni petak popodne druženje smo započeli jednim favoritom članova u vlasništvu kluba – 7  Wonders! Društvena igra 7 Wonders već se nekoliko puta pokazala kao idealna igra za nove igrače i neki naši članovi vole iskoristiti svaku priliku da je ponovno zaigraju s novim igračima!

Doom: The Boardgame

Prema željama i dogovoru članova u klubu smo zaigrali i jednu igru koju nismo do sada igrali na našim druženjima petkom – Doom: The Boardgame. Društvena igra novijeg izdanja Doom iz 2016. zabavljala je okupljene igrače nekoliko sati ovaj petak. Impresije su rezultirale interesom za isprobavanje i nešto starijeg izdanja iz 2004. godine. Ocjene usporedbe iz prve ruke očekujemo sljedećih nekoliko tjedana 🙂

Endeavor: Age of Sail

Od novopristiglih noviteta društvenih igara s Kickstartera ovaj petak odigrali smo Endeavor: Age of Sail. I ovaj put radi se o novijoj verziji igre koja je originalno izdana prije skoro deset godina. Impresivnom pojavom na stolu ispočetka je djelovala komplicirano, ali se ubrzo pokazala vrlo pristupačnom. Mehanike su jednostavne i pravila jednostavna za shvaćanje i novim igračima.

Ticket to Ride

S jedne strane prostorije grupica igrača je odlučila odigrati maraton igara u vlasništvu kluba. Nakon završene partije 7 Wonders odigrali su Ticket to Ride.

Purrrlock Holmes: Furriarty’s Trail

Potom su uslijedili Purrrlock Holmes: Furriarty’s TrailThe Lord of the Rings: Journey to Mordor.

Gold West

Na drugom kraju prostorije grupa igrača odlučila je zaigrati igru Gold West. Nešto starija igra iz 2015., Gold West se prvi puta pojavila na klupskim druženjima. Moramo priznati da je svojim solidnim drvenim komponentama uspjela zaintrigirati i igrače koji je ovaj put nisu uspjeli zaigrati.

Everdell

Još uvijek relativno nova i jedna od sve češćih igara na našim druženjima petkom popodne – Everdell osvaja prekrasnim ilustracijama, komponentama i iznenađujuće jednostavnim mehanikama igre. Impresije igrača s naših druženja rezultirale su budućom nabavkom još nekoliko primjeraka igre s dodatkom Pearlbrook, pomoću Kickstarter kampanje koja je upravo uspješno privedena kraju.

Zendo

Ljubitelji mentalno zahtjevnijih igara imali su priliku isprobati društvenu igru Zendo. Zendo je nešto starija igra iz 2001. godine. Ove godine Zendo je doživio izdavanje manjeg dodatka, što je ponovno potaknulo zanimanje nekih igrača za ovu igru, koja je među prvima bila uvrštena na popis igara Mensa Select.

Coup

Kako se naše druženje ovaj petak bližilo kraju neki su odlučili odigrati preko nekoliko partija party igre Coup, što ju je činilo najigranijom igrom ovoga Clasha.

Quadropolis

Posljednja igra koju smo odigrali ovaj petak bila je Quadropolis. Ova simpatična inače miroljubiva igra izgradnje grada s pločicama uspjela je ipak probuditi natjecateljske instinkte nekih naših članova.

Koje igre su vaši trenutni faovriti?

 

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.