Igra na dan – 7 Wonders

7 Wonders

Kategorije igara koje mogu igrati i nešto veće skupine igrača početnika dok i veteranima pružaju jedank izazov sve su popularnije. Prijelaz iz obične “party” zabavne igre u nešto što će biti po volji i igračima koji se osim na sreću s kockicama žele okušati i u strategijskom planiranju vrlo je bitan za uvođenje novih igrača u hobi. 7 Wonders je igra koju je vrlo lagano naučiti veće grupe novih igrača. Upravo zbog toga osnovnu igru smo nabavili za knjižnicu igara našeg kluba i iznimno smo zadovoljni količinom igranja koju smo uz nju dobili.

7 Wonders – 3 stadija igre

Radi se o igri koja je kroz godine od osnovne igre dobila nekoliko dodataka i već skoro cijelo destljeće jedna je od njapopularnijih igara prema ljestvicama na stranici BGG. Tema igre je gradnja civilizacija kroz tri stadija. Ono što je oduševilo mnoge igrače je zanimljiva tema, koju je moguće odigrati u manje od sat vremena uz objašnjavanje pravila i prisutnost novih igrača. Jednostavne drafting mehanike i simultane akcije otvorit će vrata u svijet društvenih igara onima koji se prvi put susretnu s ovom modernom društvenom igrom.

7 Wonders izdana je 2010. u produkciji francuske tvrtke Repos Production. Dizajnirao ju je Antoine Bauza dok je za vizualni identitet igre zaslužan Miguel Coimbra. Igra je osmišljena za igranje u grupi od dva do čak sedam igrača. Prilikom svog izlaska na tržište 7 Wonders je privukao veliku pažnju i stoga je redovito osvajao nagrade i priznanja za inovativnost i igrivost, kako kritičara tako i zajednice igrača. Osim klasičnog oblika, igra je dostupna i kao aplikacija za vježbu ili pak protiv pravih igrača u multimedijalnom okruženju. Osim osnovne igre i dodataka za 7 Wonders postoji izbor određenih nadogradnji poput metalnih novčića i posebno dizajniranih podloga za igru.

Broj igrača: 2 -7

Očekivano vrijeme igranja: oko 30 minuta

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

7 Wonders

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.