Igra na dan – Welcome To…

Welcome To…

U zadnjih nekoliko godina popularizacija društvenih igara raste. Sve je veći broj društvenih igara u svijetu dostupan u trgovinama koje ih prije nisu prodavale, a za neke igre dogovaraju se i ekskluzivne prodaje u određenim trgovačkim lancima poput američkog Targeta. Ovaj tjedan odlučili smo posvetiti igrama koje mogu poslužiti kao uvod novih igrača u hobi i zbog svoje pristupačnosti jednako su zabavne svim dobnim skupinama.

Prva od ovotjednih igara koje ćemo predstaviti nosi prigodni naziv Welcome To… Radi se o tipu igre koji smo već spominjali ovaj kolovoz i koji tehički ima neograničen broj mogućih igrača. Kao uvod i dizajn igre poslužila je situacija u Americi pedesetih godina, kada su u mnogim gradovima nicala čitava predgrađa. Igrači su dakle stavljeni u uloge arhitekata koji za zadatak imaju osmisliti plan gradnje za čitavo jedno susjedstvo. U svakoj partiji postoji nekoliko ciljeva koje gradski oci nalažu kao najbolje riješenje i za koje će igrači ostavriti dodatne bodove. Igra se sastoji od blokića za ispunjavanje i kartica s konstrukcijskim riješenjima.

Welcome To… jednostavna je i kompaktna igra koju je dizajnirao Benoit Turpin, a za ilustracije je zaslužna Anne Heidsieck. Izdavač ove igre je francuska tvrtka Blue Cocker Games. Radi se o ovogodišnjem novitetu, koji je svojim sadržajem prigodan za veća i manja okupljanja jer su igračima za igru potrebni samo olovka i list iz bloka za popunjavanje. Očekivano trajanje igre je dvadesetak minuta, s velikom vjerojatnošću igranja više od jedne partije. Za ovu igru je moguće kupiti dodatne blokiće s listovima, jer se zbog iznimne igrivosti poveći blok koji dolazi us samu igru ipak može brzo potrošiti.

Broj igrača: 1 – ∞

Očekivano vrijeme igranja: oko 20 minuta

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.