Što smo igrali? – Clash of the Titans 13.4.2018.

Ovaj Clash of the Titans počeo je instalacijom novog ormara za držanje knjiga naše male, ali rastuće knjižnice kluba. Klub Titan Atlas na raspolaganje i čitanje pruža nešto više od tristotinjak knjiga znanstvene fantastike i fantazije. Već neko vrjieme radimo na adekvatnom smiještanju knjiga i igara koje su u vlasništvu kluba. Ormar koji smo osigurali zahtijevat će još neke manje preinake da bi se knjige smjestile preglednije, ali je svakako korak u pravom smjeru. Svi članovi zainteresirani za knjige iz naše male knjižnice, naslove mogu pretraživati na našoj Goodreads polici –> OVDJE

Igranje su otvorile igre Bärenpark i Roll Player. Tijekom popodneva više je skupina igrača odlučilo isprobati Bärenpark i graditi parkove za medvjede, pa je to stoga bila jedna od dvije najigranije igre ovog petka.

Jedan od favorita naših članova svakako je bila i igra Roll for the Galaxy, koja se ove godine počela češće pojavljivati na našim druženjima petkom. Svemirska tematika i pregršt prekrasnih kockica ovaj su put dobile i neke nove poklonike.

Od igara u vlasništvu kluba ovog petka igrali su se King of TokyoThe Lord of the Rings: Journey to Mordor. Dok je King of Tokyo predstavljen novim članovima kluba, The Lord of the Rings: Journey to Mordor je poslužio kao manja igra u pauzi između većih i dužih igara. Još jedna od igara koju sve ćešće viđamo na našim druženjima petkom je i Plague Inc: The Board Game.

Jedna od igara za koje smo imali učenje cijele grupe igrača bila je Tyrants of the Underdark. Ova strateška fantazija dobila je nove poklonike i nadamo se ponovno je vidjeti na našim druženjima.

Titulu najigranije igre ovog petka odnijela je Harry Potter: Hogwarts Battle koju smo odigrali više od tri puta – prve tri godine i samo nas je nedostatak vremena spriječio da i četvrtu godinu privedemo pobjedničkom kraju. S druge strane prostorije naše druženje se primaklo kraju uz Kraljevstva. Kraljevstva su za razliku od većine naših igara prevedena i lokalizirane budući da se radi o sada već dvadeset i četiri godine staroj igri legendarnog dizajnera Reinera Kniziae.

Koje su igre obilježile vaš vikend?

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.