Igra na dan – Charterstone

Još jedna u kategoriji najočekivanijih igara ove godine je Charterstone. Autor ove igre koja tek treba biti izdana je Jamey Stegmaier i može se pohvaliti hit igrama poput Viticulture, Euphorie i Scythe. Charterstone je legacy igra, što znači da svaka vaša odluka zauvijek mijenja ploču za igranje i time ograničava mogućnost ponovnog igranja. Evo promotivnog videa.

Svaki igrač nalazi se u ulozi jednog od šest počasnih građana kraljevstva Greengully. Njihov zadatak je kolonizirati nenaseljena prostranstva izvan kraljevstva. Ova igra je toliko zagolicala maštu mnogih igrača da se prije samog izlaska na tržištu već nalazi ponuda raznih rekvizita i dodataka za igru. Iako sama igra donosi pregršt kvalitetnih drvenih i metalnih komponenti, u ponudi su se našli odvojeni proizvodi za ovu igru poput kompleta figurica igrača, ili pak pomno oblikovanih sirovina koje igra koristi.

Ova igra zamišljena je za samostalno igranje ili u društvu do šest igrača. Ono što je odvaja od ostalih igara s mehanikom gradnje je priča kojom je prožeta i dojmom koji ostavlja na igrače. Očekivano vrijeme igranja je od sat vremena na više, a sadržaj je primjeren za djecu i odrasle, dok se zbog mehanike preporučaju djeca od deset godina na više.

Broj igrača: 1-6

Očekivano vrijeme igranja: oko sat i pol

Preporučeni suigrači: igra za djecu 10+ i odrasle