Igra na dan – Celestia

Novi tjedan kolovoza obilježavamo društvenim igrama koje igrače uvode u neke nove fantastične svjetove. Prva u nizu igara koje su smještene u fantastičnom svijetu je Celestia. Ta igra redizajnirana je prema igri Cloud 9 iz 1999. Osim nedvojbeno ljepših vizuala od svoga prethodnika, Celestia je u svome redizajnu igrače stavila u fantastičan svijet letećih brodova i još fantastičnijih gradova u koje igrači putuju.

Sama mehanika igre ostala je ista, ali je tema putovanja steampunk letjelicom u gradove koji su jedan magičniji od drugog jako lijepo prilagođena. Igrači se izmjenjuju u ulozi kapetana broda i svaki navigira po jednu etapu putovanja. Uz figurice igrača, kartice putovanja i pločice gradova, ova igra ima i model broda kojeg je potrebno sastaviti za igranje. Figurice svih igrača ukrcavaju se na brod, a figurica igrača koji je kapetan postavlja se na mjesto ilustrirano kao kapetanska stolica. Svaku rundu kapetan baca određeni broj kockica, koje određuju uvjete putovanja. Igrače tako mogu snaći magloviti oblaci, strujne oluje, krvoločne ptice ili pak razbojnici. Da bi putovanje uspješno prošlo do sljedećega grada, igrač kapetan mora za svaku nedaću na putu odigrati odgovarajuću karticu. Igrači tada odlučuju hoće li vjerovati kapetanovim sposobnostima ili pak iskočiti s broda. Ukoliko kapetan nema potrebnu karticu, brod se ruši, a putovanje kreće ponovno iz početnoga grada. Ukoliko kapetan ima odgovarajuće kartice, brod je sretno stigao u sljedeći grad, a ulogu kapetana preuzima sljedeći igrač. Igrači skupljaju bodove prema u gradu kojeg su zadnje posjetili, a najvrijednija blaga nalaze se u najudaljenijim gradovima.

Ova igra na sreću i blefiranje izdana je 2015. godine i namijenjena je za igru dvaju do šest igrača. Očekivano vrijeme trajanje igre je oko pola sata, a igra završava kad jedan od igrača skupi blaga u vrijednosti pedeset bodova. Preporuča se igranje u većem broju igrača, a namijenjena publika su djeca od osnovnoškolskog uzrasta i stariji te odrasli.

Broj igrača: 2-6

Očekivano vrijeme igranja: oko pola sata

Preporučeni suigrači: igra za djecu 7+ i odrasle

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.