Igra na dan – Tales of the Arabian Nights

Tales of the Arabian Nights igra je pričanja priča izdana 2009. godine. Igrači se stavljaju u uloge likova iz arapskih mitova i priča, uključujući Aladina, Šeherezadu, Sinbada i druge. Ploča na kojoj je igra smještena predstavlja okvirnu karta svijeta Europe i Azije te sjevera Afrike. Svaki igrač tajno odabire uvjete svoje pobjede, razdjelivši dvadeset bodova u dvije kategorije: sudbinu i priču.

Igrači zatim putovanjima i istraživanjem pokušavaju prvi ostvariti svoje zadane vrijednosti. Tijekom igre, ovisno o sreći i odabiru tijeka priče, igrače mogu zapasti razni blagoslovi i kletve, mogu postati utjecajni vladari ili pak utamničeni bogalji. Knjiga priča koja dolazi uz igru nudi preko dvije tisuće različitih scenarija te izbor matrica i kombinacija prema kojima igrači mogu odabrati rasplet svoje avanture. Osim raznih povoljnih i nepovoljnih statusa, igrači mogu iskusiti i teret bračnog života za avanturiste, pa čak i biti pretvoreni u razne životinje. Istraživanje svijeta odvest će vas na razna čarobna mjesta i susrete s raznolikim čudesnim stvorenjima. Neke od situacija u kojima će se vaš lik zateći mogle bi postati dio legendarnih prepričavanja i zabave još mjesecima nakon što igra završi.

Igra nudi mogućnost samostalnog igranja ili u društvu do šest igrača. Doživljaj igre uvelike će ovisiti o mašti i sposobnosti uživljavanja u priču. Da bi priča ove poduže igre tekla jednako zanimljivo za sve, igrači sudjeluju u igri i izvan svoga kruga iščitavajući mogućnosti, scenarije i priču jedni drugima. Očekivano trajanje igre je i preko dva sata, a preporučena publika su prije svega odrasli igrači. Sama mehanika igre nije pretjerano zahtjevna, ali je zbog knjige priča i scenarija, koji su na engleskom, potrebno razumijevanje engleskog jezika. Teme su mitološke, a interpretacija često nije prilagođena mlađoj publici. Može se zaključiti da je igra dobrim dijelom ostala vjerna originalnim pričama koje su joj služile kao inspiracija.

Broj igrača: 1-6

Očekivano vrijeme igranja: preko dva sata

Preporučeni suigrači: igra za odrasle

 

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.