Fantasy Day 4

fant dayS velikim zadovoljstvom najavljujemo da Klub Titan Atlas organizira četvrti po redu Fantasy Day! Nedjelja 5. lipnja je dan kada ćete ponovno moći zaigrati RPG igre poput Dungeons & Dragons, Pathfindera, Call of Cthulhua i mnogih drugih naslova. Iako sam događaj nosi naziv “Fantasy” obuhvaća brojne RPG igre koje svojim žanrom spadaju i u znanstvenu fantastiku te horor. Naši Game Masteri su pripremili avanture prilagođene za igrače svih razina iskustva – od onih koji već godinama igraju roleplaying igre, do onih koji će se s nama po prvi puta upustiti u istraživanje dalekih fantasy svjetova u ulogama veličanstvenih heroja, podlih zlikovaca ili drugih (ne)običnih stvorenja.

 

Ako ste željni dobrog društva, novih iskustava, živopisnih likova iz šarolike mašte naših GM-ova i želite to dodatno začiniti rezultatima ovih predivnih šarenih kockica, ne oklijevajte ni trenutka, prijavite za sudjelovanje na Fantasy Dayu otvaraju se već danas. Vođeni iskustvom prijašnjih uspjeha ovog događaja, garantiramo vam da će se tražiti mjesto više.

Prijaviti se možete putem ovog linka. Prijave se ne mogu izvršiti ni na koji drugi način, a prijave putem warhorna će biti otvorene sve do petka 3. lipnja u 23:59, kada službeno zatvaramo prijave radi završne pripreme za događaj. Kako bismo izbjegli moguće neugodnosti još jednom naglašavamo kako prijave na licu mjesta NISU MOGUĆE.

U nastavku predstavljamo neke od Game Mastera te njihove avanture u kojima možete sudjelovati na ovom izdanju Fantasy Daya.

Krešimir Puhanić igrač je i DM s nekoliko godina iskustva, ponajviše u D&D 3.5, no danas preferira D&D 5e, kako zbog jednostavnosti, tako i zbog svoje neizmjerne ljubavi prema lore bardovima. Igrao je i vodio u još nekoliko sistema, od Pathfindera do World of Darknessa, uz nekoliko improviziranih sustava i settinga, nekih više, a nekih manje razrađenih. Kao DM cijeni improvizaciju i maštoviti pristup rješavanju problema na koje igrači nailaze, a isto se tako voli baviti razradom pozadinske priče likova. Izbjegava koristiti postojeće settinge i avanture, te stoga kako on, tako i njegovi igrači imaju puno slobode sa svojim likovima.

Kratki uvod u avanturu: A side job in Blackwell

Blackwell je poveći grad koji okuplja avanturiste iz svih dijelova Edoreje, a vi ste grupica avanturista koji su trenutno između poslova. Kako ste zajedno već prošli kroz neke avanture, ponuđena vam je prilika da se dokažete. Pred vođom guilda ste i nudi vam se prilika za posao kakvu još niste imali: jedini sin Lorda Blackwella nestao je i Vijeće Grada odlučilo je da ste baš vi savršeni za ovaj posao! Upustite se u avanturu i sami odlučite na koji način želite izvršiti zadatak koji je pred vama. Želite li se upustiti u razgovore s vodstvom guilda i grada, ili biste radije pošli u katakombe ispod grada te porazgovarali s nekima od sumnjivijih članova guilda? Ova sesija nudi popriličnu razinu slobode igračima, te ih nagrađuje za maštovito rješavanje problema.

Slaven Karakaš je DM dvanaestogodišnjeg iskustva vođenja svih popularnijih, ali i opskurnijih settinga, među kojima su Shadowrun, Fallout MK3, Sithi, Forgotten Realms, Dark Sun, Eberron, Ravenloft, Vampire, Warcraft, Fireborn, Starfall, Birthright, Firefly i još puno drugih, a u slobodno vrijeme vodi sesije ili igra boardgameove. Cijeni jednostavnost u rješavanju problema, nagrađuje roleplay i daje potporu maštovitosti i kreativnosti.

Kratki uvod u avanturu: Black Star

Starfall je jedinstveni znanstvenofantastični setting u kojem vam je omogućeno iskusiti svemirske bitke, od onih malih do velikih, trgovanje s raznim rasama diljem galaksije i naravno stvaranje svojeg imena, na pozitivan ili negativan način. Vaša reputacija i ono što budete radili tijekom avanture je potpuno vaš izbor. Black Star je priča o davno izgubljenim kriogenim kapsulama u dubini svemira i o ljudima koji su otkrili da postoji cijeli jedan svemir pun života koji ih želi progutati.

Bruno Tomić aktivno igra i vodi D&D, odigrao je 10-ak settinga, a najviše je igrao D&D 3.5 i 5e. Kao Game Master voli avanture, čudovišta i predmete vlastite izrade kojima može iznenaditi i zabaviti i najiskusnije igrače, ali i one koji se tek upuštaju u svijet D&D-a po prvi puta. Ako se planirate prijaviti kod njega, pripremite se na iznenađenja i iznenadne zaplete u priči i likovima. Njegove avanture gotovo u potpunosti oblikuju igrači svojim odlukama, a dobar roleplay je uvijek nagrađen, kao i kreativan pristup borbi, a s obzirom na Inspiration koji donosi 5e, igrači sami biraju gdje i kako žele iskoristiti svoje bonuse.

Kratki uvod u avanturu: The Quick and the Dead

Vi ste mala grupa avanturista u svijetu zvanom Farland. Nedavno ste odlučili napustiti glavni grad Dragonspur i krenuti na sjever u potragu za slavom… i poslom. Biti heroj nije tako lako kako se isprva čini, a oprema koju treba jedan prosječni avanturist je uhmmmmm, skupa. Kako putujete cestom oko podneva u daljini ugledate manji grad. Nadate se da će vam tamo ponuditi neki zadatak dostojan heroja poput vas i vaše skupine ili uhmmmm barem malo hrane.

Nadamo se da ćete prisustvovati u što većem broju i da ćete pozvati i svoje prijatelje. Za kraj jedna slika s prošlog Fantasy Daya. 🙂

About Bruno Tomić

U ''slobodno'' vrijeme vodim D&D kampanje, carryam noobove u LoL-u i konzumiram srednje količine fast fooda i radler piva, ne nužno u navedenom redu. P.S - Beware of Slaven.
Bookmark the permalink.