Izazov – Knjiga najdražeg autora

Predstavljamo slijedeću kategoriju našeg knjižnog izazova – Knjiga najdražeg autora

Ovo je najslobodnija kategorija cijelog našeg Izazova. Čitanje je oduvijek bilo osobna aktivnost i većina čitatelja svoje će najdraže knjige i autore braniti od svih napada i kritika. Bilo da se radi o grešnom zadovoljstvu ili stvarnom opće priznatom remek djelu, ovu kategoriju možete popuniti knjigom svoga najdražeg autora.

Da biste pokazali priznanje i zahvalnost nakon čitanja knjige dovoljno je napisati recenziju. Budući da je velika većina živućih autora prisutna na društvenim mrežama poput Goodreadsa, ako im postavite pitanje nije tako čudno da dobijete i odgovor!

Evo nekoliko primjera autora koji su ostavili traga i brzo zadobili odane obožavatelje.

Christopher James Paolini je u 2011. godini ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najmlađi autor najprodavanije serije knjiga. Prva knjiga objavljena je kada je imao tek 20 godina.

Autor je serijala Nasljeđe koje je na hrvatskom izašlo u samo tri dijela: Eragon, Prvorođeni i Vatra. Posljednji nastavak Nasljeđe na veliko nezadovoljstvo brojnih obožavatelja, nikada nije preveden na hrvatski.

Joe Abercrombie je britanski autor čija karijera tek uzima zalet. Njegove romane možete čitati i na hrvatskom – njih čak pet za sada.

Serijal Prvi zakon: Krivnja Oštrice, Prije njihova vješanja i Posljednji argument kraljeva, te roman Poslužiti hladno i prvi dio serijala Smrskano more: Pola kralja dostupni su na hrvatskom jeziku.

Robert Anthony Salvatore jedan je od najpoznatijih autora svijeta Zaboravljenih kraljevstavaForgotten Realms u produkciji Wizards of the Coast. Otac je jednog od najpoznatijih mračnih vilenjaka – Drizzt Do’Urdena. Prvi roman u serijalu o mračnom vilenjaku napisao je 1988. godine, a nastavci još uvijek izlaze.

Manje poznati projekti uključuju kontroverzni Star Wars roman i nekoliko projekata grafičkih novela.

R. A. Salvatore za mnoge ljubitelje DnD-a ostao je zauvijek tvorac svjetova koje često posjećujemo.

Još jednom napominjemo da je redoslijed čitanja proizvoljan i da odabir nekog od navedenih prijedloga nije nužan. Dapače, veselit će nas ako s nama podijelite koji je vaš najdraži autor.

Do čitanja sljedeći tjedan, kada ćemo vam pokušati približiti sljedeću kategoriju Izazova s nekoliko mogućih primjera za knjigu koju ste već jednom pročitali.

^0A1E8580C2560FB2984050303E83D80E87ECA22E4D61EA94CC^pimgpsh_fullsize_distr