Pod povećalom – Mavis Vermilion

Razmišljajući što bi mogao pisati, došao sam do ideje da svake srijede pišem o raznim likovima iz različitih serija. Neću pisati o glavnim likovima – jer se o njima piše jako puno i čak su i oni što ne prate seriju čuli za njih. Odabrat ću sporedne likove koji su imali velik utjecaj na priču.

Pod povećalom – Mavis Vermilion

Mavis Vermilion, the First Master of Mage guild, Fairy Tail

Mavis Vermilion, the First Master of Mage guild, Fairy Tail

Mavis Vermilion jedan je od mnogih sporednih likova koji se pojavljuju u animiranoj japanskoj seriji i mangi, Fairy Tail. Popularnost mange i serije dostigla je čak i poznate shounene – iako bi mnogi hardcore obožavatelji animea s mnogo mržnje opovrgnuli tu činjenicu. Radnja animea prati Mage guild, Fairy Tail i njihove članove kroz mnoge probleme i avanture, iz kojih su izašli snažniji nego prije. Naravno, to je tek vrh ledenog brijega.

Q4cHaix

Fairy Tail postoji točno 106 godina. Po vremenskoj liniji, x686 godine osnovala ga je grupa lovaca na blago: Yuriy Dreyar, Warrod Sequen i Precht Gaebolt, na čelu s Mavis Vermilion. Radnju iza utemeljenja guilda prati spin-off manga, Fairy Tail Zero. Svakom tko je gledao Fairy Tail preporučam da ju pročita.

Dakle, zašto sam odabrao baš nju? Kao prvo, po mome je mišljenju zasjenjena popularnošću glavnih likova, pogotovo Natsu i Lucy. Čak i na stranici myanimelist.net, koju sam već spominjao, samo su je 353 osobe proglasile najdražim likom. Prilično neznatno u usporedbi s Natsuom, koji je favorit njih čak 11007. S obzirom na važnost koju ima za cijelu priču, ova činjenica je gotovo tužna.

I'm not crying, not at all!

I’m not crying, not at all!

Zašto je toliko važna? Pa, za početak, bila je prva kojoj je sinulo osnivanje guilda koji će odgajati i trenirati mlade čarobnjake, kao i pružati obitelj koju mnogi od njih nemaju. Već samo u tome, njezina je uloga velika. Kao drugo, u mnogo situacija pojavila se u pravom trenutku i spasila ih od sigurne smrti. Na primjer, kad ih je skoro ubio golemi zmaj, Acnologia, sačuvala ih je zaštitnim poljem i tako su svi preživjeli. Isto tako, bila je vitalan dio u Grand Magic Games arcu. Zbog svoje inteligencije i vještine kao taktičara nazvana je “Fairy Tactician”, i te vještine su im na kraju pomogle da odnesu pobjedu.

Acnologia, crni zmaj!

Acnologia, crni zmaj!

No, sve to sigurno nije razlog zbog kojeg smatram da zaslužuje veću popularnost. Jer, autor je za svaku njezinu ulogu mogao smisliti nekog drugog. Ono što ju izdvaja od drugih likova njezina je osobnost.
Malo je likova koji su toliko humoristični, simpatični, jednostavno slatki, a opet toliko snažni, inteligentni i hrabri. Sposobnošću taktiziranja i inteligencijom mogla bi stajati rame uz rame čak i likovima kao što su Lelouch iz Code Geass. S druge strane, nježna je i zaštitnički nastrojena prema svima koje voli. Ova kombinacija osobnosti,zajedno s  ekscentričnim karakternim linijama (kompleksi o malim grudima, plačljivost, djetinjasto ponašanje), čine ju, osobno, nezaboravnim likom.

mavis_vermilion_by_bluefox95-d5iidom

Zašto one imaju, a ja nemam?

Zašto one imaju, a ja nemam?

No, ono što mi je najviše upalo u oči njezina je priroda. Naime, Mavis Vermilion nije živa. Ona je duh koji obitava na Tenrou otoku i već 118 godina bdije nad Fairy Tailom. Okolnosti njene smrti još nisu objašnjene, no Fairy Tail Zero izlazi svaki mjesec i uskoro će doći do posljednjeg poglavlja.
Mavis Vermilion mogu vidjeti samo članovi guilda, a zabavna činjenica je da unatoč svojoj prirodi i dalje ima fiziološke potrebe ljudskog bića – što dovodi do velikog šoka kad pred članovima Fairy Taila izjavi kako treba na toalet. Nitko ne zna zašto.

Procjene joj nekad i ne uspiju... u tim trenutcima se rasplače. Iako to nikad neće priznati.

Procjene joj nekad i ne uspiju… u tim trenutcima se rasplače. Iako to nikad neće priznati.

Svi koji me poznaju znaju do koje sam granice “opsjednut” tim likom. Sad sam naveo samo neke od razloga zbog koje mi je toliko prirasla srcu. Naravno, kad bih ulazio u sve razloge, mogao bih pisati do sutra, no ovo su neki od najbitnijih. Manga Fairy Tail Zero detaljnije objašnjava njezinu osobnost, njezine najmračnije tajne i njezin život prije no što je postala prvi Guild Master.
I da, obožava sladoled.

Previše sladoleda smrzava mozak!

Previše sladoleda smrzava mozak!

About Juraj Repinac

U slobodno vrijeme pišem, igram igrice i gledam anime. :) Većina postova koje objavim ovdje bit će povezana uz anime.
Bookmark the permalink.