Risk: Godstorm

U Riziku: Oluji Bogova igrači su svećenici bogova koji pokušavaju odvesti njihove nacije (Grke, Kelte, Babilonce, Norvežane, i Egipćane) do dominacije drevnog svijeta i Podzemlja. Da bi to napravili moraju voditi vojske, dominirati kontinente, posjedovati moćne artifakte te pozvati svoje Bogove na Zemlju.

Risk Godstorm koristi istu mehaniku igre kao i klasični Rizik no mijenja puno drugih elemenata. Igra se odvija na drevnoj mapi koja se fokusira na Europu i sjevernu Afriku. Atlantida je također dio mape i iako donosi veliki broj bodova kaotičan događaj ju može poslati na dno mora, sa svom vojskom na njoj.

U suštini igrači pokušavaju kontrolirati teritorije te cijele kontinente što im donosi još više jedinica i samim time pomaže im u glavnom cilju.

Jedna od glavnih razlika od klasičnog Rizika je da možete raditi invaziju na Podzemlje te da se poražene jedinice na Zemlji mogu poslati u Podzemlje da bi nastavili borbu, s time da neke od jedinica se mogu dokazati dovoljno vrijednima novoga života pa ih se šalje nazad na Zemlju.

Kao i u Riziku 2210 A.D., Risk Godstorm se igra tijekom pet rundi (nazvane epohama). Na kraju toga vremena igrač sa najviše pobjedničkih bodova je proglašen pobjednikom. Pobjednički bodovi se dobijaju za broj teritorija, bonusa za regije, kontrolu kripti u Podzemlju i bonusa od  artefakata ako kontrolirate teritorije koje oni zahtjevaju. Igra počinje sa nekoliko teritorija izvan igre. Teritoriji koji su izvan igre su nazvani Kužni teritoriji.

 

Rizik: Oluja Bogova je malo drukčiji Rizik od Rizika 2210 A.D. no jednako donosi zabavu. Ne bih ju preporučio istim uzrastima kao i klasični Rizik jer ipak zahtjeva puno čitanja kartica, mehaniku Podzemlja koje zna biti zbunjujuće čak i veteranima Rizika. Podzemlje je spremnik za recikliranje gdje možete usput i ratovati. U nekim slučajevima to područje zna donositi i veliki broj bodova te morate dobro paziti. Zabavan faktor je potapanje Atlantide koje nije dio standardnih epoha nego samo kao događaj nakon odigravanja kartica bogova.

Ova igra će pružiti svim igračima ostalih vrsta Rizika novo iskustvo koje moraju probati, a ostalima koji još nisu upoznati sa Rizikom igru vrijednu kupnje jer ju mogu igrati ujedno i kao klasični Rizik.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.