Igra na dan – The Dresden Files Cooperative Card Game

The Dresden Files Cooperative Card Game

Još jedna kooperativna igra karticama koja se temelji na serijalu urbane fantastike The Dresden FilesThe Dresden Files, osim televizijske serije koja nije zaživjela ima i strip verziju. Serijal knjiga počeo je prvom knjigom 2000. godine i do sada je objavljeno 15 nastavaka, nekoliko zbirka kratkih priča iz svijeta urbanog čarobnjaka Harryja Dresdena, a najavljene su još dva nova nastavka. Adaptacija teme iz knjiga u društvenu igru The Dresden Files Cooperative Card Game osvojila je nekoliko nominacija i priznanja.

Igrači preuzimaju uloge likova iz knjiga i svaki ima varijabilne mogućnosti i sudjeluje u igri na svoj način. Tematski igra ima nekoliko modusa, koji se baziraju na nastavcima knjiga. Pristup zapletima radnje se međutim bazira na principu “Što ako?” – kako bi radnja bila izmijenjena da se u ključnim trenutcima na mjestima događaja nalaze likovi koji nisu tamo bili u knjigama i da je glavni junak, urbani privatni detektiv čarobnjak, uz sebe imao podršku svojih suradnika iz drugih nastavaka. Misije modusa se i dalje temelje na romanima, ali je na igračima koliko će se radnja drugačije razvijati.

Misije prema nastavcima

U igri su ponuđene misije prema scenarijima prvih pet nastavaka serijala i poseban set scenarija, koje je moguće nasumično generirati prema zbirci kratkih priča Side Jobs. Jedan od likova uvijek je Harry Dresden, dok je izbor ostalih likova prepoušten igračima. Igra je podijeljena na prvi dio, u kojemu igrači istražuju i zajedničkim snagama prelaze prepreke o kojima ovisi koliko će posljednja faza obračuna biti teška. Igra je prilagodljiva i dobro reagira na različit broj igrača.

The Dresden Files Cooperative Card Game

The Dresden Files Cooperative Card Game je prošlogodišnji novitet u produkciji tvrtke Evil Hat Productions. Dizajner ove kooperativne igre je Eric B. Vogel, dok su za vizualni identitet zaslužni Fred Hicks, Tyler Walpole i Chris McGrath, koji je radio na naslovnicama knjiga. Očekivano trajanje igre po misiji je oko pola sata. Osim u grupi do pet igrača, igru je moguće igrati i samostalno. Preporučena dob igrača je trinaest godina i više, ali s obzirom na kooperativne mehanike u igri mogu uživati i nešto mlađi igrači.

Broj igrača: 1 – 5

Očekivano vrijeme igranja: oko 30 minuta

Preporučeni suigrači: igra za djecu 13+ i odrasle

The Dresden Files Cooperative Card Game