Igra na dan – Gaia Project

Gaia Project je nova igra najavljena kao dio serijala Terra Mystica. Dok je igra izgradnje ekonomije i razvijanja civilizacija Terra Mystica smještena u fantastičnom  svijetu vještica i čarobnjaka, ova nova inačica smještena je u svemiru i igrači na izbor imaju jednu od četrnaest vrsta svemiraca. Da biste lakše shvatili o čemu se radi, evo jednog edukativnog videa.

Uz navedenu već poznatu mehaniku Terra Mystice i ponešto proširenu tematiku, ova igra će se svidjeti mnogim ljubiteljima kompleksnijih strateških igara. Radi se o igri s mnoštvom komponenti i strategija za pobjedu. Vizuali su jednostavni i nedvosmisleni, a komponente izgledaju kvalitetno i u skladu s temom.

Uz veliku popularnost Terra Mystice i za ovu igru je dosta veliko zanimanje. Za sada je najavljena za izlazak na tržište na ovogodišnjem Essen Spiel 2017. Sama igra nije jezično ovisna i komponente nemaju teksta, pa će tako uz originalno njemačko izdanje jezična podrška i pravila biti na nekoliko drugih jezika. Zbog kompleksnosti je igra namijenjena starijoj djeci i odraslima, a očekivano trajanje igre je oko dva sata. U produžetku se nalazi slika postavljene igra sa prototip komponentama.

Broj igrača: 1-4

Očekivano vrijeme igranja: oko dva sata

Preporučeni suigrači: igra za djecu 14+ i odrasli

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.