Igra na dan – Kingdomino

Posljednja igra u tjednu igara za opuštanje je pobjednik ovogodišnje 2017. godine nagrade Spiel des JahresKingdomino. Baš kao što i sam naziv kaže, ova igra je kombinacija igre domina i gradnje. Autor ove insant hit igre je veteran svijeta društvenih igara Bruno Cathala.

Svaki igrač ima za zadatak izgraditi oko svoga dvorca svoje malo kraljevstvo i popuniti ga najisplativijim pločicama. Pločice koje donose bodove na sebi nose znak krune. Igrači se svaki krug odlučuju za jednu od ponuđenih pločica. Pločice su uvijek poredane po određenoj vrijednosti koja se nalazi sa stražnje strane. Igrač koji je odabrao pločicu najveće vrijednosti u sljedećem krugu bira zadnji. Igra se nastavlja sve dok ima pločica za biranje.

Ova izrazito jednostavna igra dizajnirana je za igranje dva do četiri igrača, a očekivano trajanje jedne cijele igre je oko petnaest minuta. Teško da ćete se moći zaustaviti na igranju samo jedne partije ove igre. Prilagođena je igranju djece i odraslih, te se vrlo laku uči, a nudi na izbor nekoliko strategija za pobjedu.

Broj igrača: 2-4

Očekivano vrijeme igranja: oko 15 minuta

Preporučeni suigrači: igra za djecu 6+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.