Pjesme i igre

U današnje vrijeme pjesme u igrama igraju ogromnu ulogu po tome što nam daju osjećaj trenutne teme ili ugođaja u kojem se nalazimo. Neke nas natjeraju na epske osjećaje bitke u kojoj sudjelujemo, gdje želimo pobjediti, a neke nas natjeraju na dublja razmišljanja i tugu. Pošto sam i sam veliki gamer i odigrao sam sada već bezbrojne naslove, priredio sam 15 pjesama koje su me na određeni način dotakle ili sam ih samo pjevušio, ali su svakako odlično napravljene i mame svojom kvalitetom.

Jedna od tih je i ova pjesma koju posvećujem svim buntovnicima i ljudima koji bi bili puno sretniji da su rođeni u doba poslije apokalipse ili na divljem zapadu gdje je samo tvoje oružje jedini moralni atribut koji trebaš. Pjesma je dio Borderlands 2 igre i vrti se u animiranom naslovu.

Druga pjesma je tužna i teška. Rat je nezaustavljivi otimač djetinjstava, uništavač ljubavi i sreće. Nikad rat nije bio rješenje sirotinje i radnog čovjeka. Ova pjesma je posvećena svima koji su izgubili voljene u tom alatu bogatih. Pjesma je dio igre Medal of Honor Warfighter.

Sljedeća pjesma je iz Gears of War 3. Pjesma savršeno opisuje danu igru i nadovezuje se na prethodnu sa svojom tematikom.

Ova pjesma je dio velikog naslijeđa Assassins Creed serije i možete vidjeti da sve dolazi na kraju na svoje. Još jedna pjesma napuštenog vojnika koji čeka na zadnju bitku. Opustite se i zamislite da sve bitke imaju svoj kraj gdje će i taj usamljeni vojnik imati kraj sa stilom.

Peta pjesma na popisu je dio Red Dead: Redemption OST-a. Malo da se odmaknemo od teme rata i vratimo našem predivnom buntovnom plaćeniku.

Sada predstavljam jednu od najboljih pjesama generacije igara koja ujedno priča cijelu priču o svojoj igru gdje možemo zamisliti bitke sa zmajevima i bogovima, duele sa lopovima i banditima, vječne vatre svećenika na vrhu planina i pipke magije. Nemrtvi, vukodlaci, trolovi, divovi, ništa nas nije moglo zaustaviti na putu da postanemo Dovahkin!

Bioshock: Infinite je imao odličnu najavu kada se pojavio, a pjesma me zadivila. Poslušajte i dajte priliku ovom steampunk naslovu, a ako niste za takav sustav igre dajte priliku ovoj odličnoj pjesmi.

Izostaviti ovu pjesmu bilo bi grešno po svim mogućim mjerilima svakog iole poštenog gamera. Stoga poslušajte ako pak nikada niste čuli ovu pjesmu iz dubina Command and Conquer: Red Alert-a.

Gdje bi bili da ne postoji i ova verzija House of the Rising Sun. Poslušajte ovaj predivni naglasak i ovu zastrašujuću pjesmu uz trailer. Ponekad je bolje čuti pjesmu uz sadržaj.

Malo odmaka od mačo pjesama je jedna iz avanturističkog žanra. Journey je izvor, a pjesma je hvalospjev svim izgubljenima u njihovoj potrazi.

Dodajem jednu pjesmu iz neengleskog područja gdje nas vodi fantastični glas iz igre Chronos Cross. Uživajte!

U stilu usamljenog revolveraša dodajem pjesmu na prijedlog jednog člana kluba. Pjesma je iz igre Ride to Hell: Retribution.

Ne smijemo zaboraviti Max Paynea. Glavna tema Max Payne 2, uživajte!

Sanitarium je jedna jako uznemirujuća avantura koja nije za svakoga.

I za kraj Mass Effect.

 

 

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.