LCS rezultati

3 - JI6Uxrd

Završio je prvi vikend doigravanja League of Legends profesionalnih liga. U EU LCS četvrtfinalima su prošli dominantno 3-0 H2K preko Giants Gaminga i teško uz muke i po sat vremena duge partije 3-2 Unicorns of Love preko Roccata. Giantsi su jednostavno bili loši i ni hvaljeni Pepiinero nije odigrao dobro, a Kasing, Hjarnan, Odoamne, Loulex i Ryu kažnjavali SU svaku grešku. U trećoj partiji pokazali SU svoju samouvjerenost u pobjedu tako što su zamjenili Loulexa, svog ”šumara” (op.a. Junglera), igračem koji još nije zaigrao u ovakvom okruženju, zamjeni Betongjockeu i ipak pobjedili. Ryu je još jednom pokazao zašto se jedno vrijeme mislilo za njega da je bio pandan Fakeru i H2K se može uz njega nadati preokretu protiv Origena u kojem se nalaze Xpeke, Soaz, Amazing, Niels i Mithy. Oni igraju 15. kolovoza u 17 sati.

S druge strane Unicorns of Love su počeli savršeno, sa 2-0 u seriji, no onda su stali s lošim mid gameom i još gorim završavanjem partije kada su u vodstvu, 4 partija u seriji kada je Roccat odnio drugu pobjedu je to posebno pokazao. Roccat je uspio pobjediti, a u njihovoj bazi je bio sam jedan inhibitor, sve ostalo je bilo uništeno. Kraj je bio napet, ludnica kakvu uvijek očekujemo od Jednoroga, no uz ovakve odluke od sredine partije do kraja će ih koštati vjerojatno finala, jer trenutno najjača ekipa na Zapadu (gledajući i Europu i Sjevernu Ameriku) Fnatic, čeka ih i kažnjavat će sa lakoćom sve neodlučnosti. Drugo polufinale između Fnatica i Unicornsa će biti 16. kolovoza u 17 sati. Oba polufinala će biti održana u Stockholmu u Švedskoj.

4 - E6mwz4x

 

S druge strane bare imamo NA LCS (Sjeverna Amerika). Tu su stvari bile puno čišće s partijama i dominantne partije Team Impulsea i Team Solo Mida su pokazale da će polufinala biti itekako zanimljiva. Team Impulse je pobIjedio sa 3-0 Team Dignitas u kojem čak i prethodno ovom četvrtfinalu, a i tijekom zadnjih partija sam Kiwikid, support Dignitasa, je izrazio nevjericu u njihov prolazak, zbog lošeg mentalnog stanja tima. Rush, jungler TIPa je još jednom pokazao zašto ga smatraju jednim od najboljih junglera Sjeverne Amerike. Oni će igrati protiv Counter Logic Gaminga 15. kolovoza u 21 sat. Doublelift, Pobelter, Aphromoo, Smithie i Zionspartan će se itekako pomučiti da bi ispunili svoj ”potencijal” najbolje ekipe u Americi.

Team Solo Mid je s druge strane potpuno iznenadio i svoje fanove i protivnike. Naime prisjećajući se MSI i Dyrusa koji je bio uništen od Hunija, mlade nade Fnatica u to vrijeme, sa Cassiopeiom, te potpuno ignoriranje njegovog junglera Santorina umirao je cijelo vrijeme i samo hranio protivničku ekipu. TSM je ekipa koja je poznata, dugo do sada, kao ekipa koja pobjeđuje kada njihov mid laner, Bjergsen, pobjeđuje. Santorin za njega stavlja wardove, ganka dan i noć i jednostavno prati njegov lane. Dyrus je bio otok na kojem su se ekipe hranile. Bot nitko nije gledao, sami su si pomogli kako su mogli, a Santorin je rijetko znao naletjeti. Zbog takvih odluka su i bili najlošije plasirani od početka LCS povijesti za doigravanje, no s ovim potezom koji su sinoć napravili mislim da mogu do finala. Dyrus je zvijer i svi koji su govorili da je spreman za mirovinu, mislim da je pokazao zašto je, po meni, jedan od najlegendarnijih igrača League of Legends igre koji je tu od početka. Napravili su cijelu kompoziciju prve partije oko njega, pobjedili superjednostavno i odatle je Dyrus dobio samopuzdanje koje mu je većim dijelom sezone nedostajalo. Move, jungler Gravityja, bio je jako loš, a po meni njihov najbolji igrač BunnyFuFu i lider tima nije mogao povezati redove, s ovim iznenađenjem TSM-a. TSM je prošao sa 3-1 i sada ih čeka, možda i najbolji tim u SJevernoj Americi, Team Liquid, u kojem se nalazi bivši svjetski prvak Piglet, a tu su i Xpecial (bivši igrač TSMa), Quas, IWillDominate i Fenix. Njihove partije će započeti 16. kolovoza u 21 sat. Oba polufinala će biti održana u New Yorku.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.