The Legend of Korra

The Avatar: The Last Airbender serija – koja uključuje Avatara i sve nastavke, The Legend of Korra – je voljena diljem fan zajednica i mnogi je smatraju najboljom animiranom avanturom svih vremena. I dok su sezone 1 i 2 Korre dobile svoj dio kritike (kraj prve, početak druge), sezona 3 je hvaljena od strane fanova i kritičara za svoj avanturistički duh, zanimljive zlikovce, i prekrasne scene bitki, između ostalih stvari.

Naravno, bilo je kontroverzi u sezoni, ali one nemaju veze sa pričom. Prvo, epizode na španjolskom jeziku su prije početka sezone bile izdane na internetu. Drugo, Nickelodeon je najavio premijeru – sa skoro nijednom reklamom – manje od tjedna do premijere. Treće, Nick je počeo objavljivati po dvije epizode istovremeno, kao da su htjeli završiti sezonu što prije. I konačno, na pola sezone Nick je ukinuo seriju na malom ekranu i ostatak objavio preko interneta. Dok su to bile loše vijesti za neke, kreatori – Bryan Konietzko i Mike DiMartino – su uvjerili sve da će se tv serija nastaviti. Nakon svega, Nickelodeon je već naručio sezonu 4 od serije i bila je debelo u produkciji. Ipak, postojala su pitanja: U kojem obliku bi sezonu 4 predstavili? Kako bi se zvala? Kada bi išla premijera i u kojoj satnici? I da li bi to bila zadnja sezona za Korru i Airbender svijet na malom ekranu?

Srećom, sada imamo odgovore na makar neka od tih pitanja. Ranije danas, Nickelodeon Twitter profil je postao sliku najave sljedeće sezone sa naslovom: “Book 4 – Balance.” Pogledajte ispod:

Nedugo zatim, video uradak od strane Konietzko i DiMartino se pojavio na Nick.com predstavljajući datum izlaska premijere. I dok bi svi mentalno zdravi ljudi pomislili da neće biti novih nastavaka do 2015 – uvijek je bilo najmanje godinu dana od sezone do sezone – ne samo da ćemo vidjeti premijeru, nego u potpunosti, cijelu Book 4 prije kraja 2014. Tako je: The Legend of Korra sezona 4 će premijerno nastupiti u petak, 3. listopada, 2014. Teško je ne primati dvostruke signale vezane uz ovu sezonu. S jedne strane, dobivamo još Legend of Korra? Odmah nas potpišite. Sad. Baš sad. Čekati cijelu godinu dana da bi vidjeli još Korre bi bila agonija, posebno nakon nevjerovatno emotivnog i iznenađujućeg kraja sezone 3. S druge strane, objavljivati ovako brzo sezonu nakon svega što je prošlo govori nam da je Nickelodeon požalio što je kupio seriju i želi što prije završiti sa njom.

Sve u svemu, nadolazeće epizode Korre biti će zadnje što ćemo vidjeti od Avatar svijeta na duže vremena, jako dugo – potencijalno zauvijek. Ali opet, možda je to točno ono što Konietzko i DiMartino žele. Istina, serija nekada mora stati, i Book 4 moguće je da je zadnji pjev. Dokle god produkcija ove sezone nije zbrzana – i mi se nadamo da nije – sve što je stvarno važno je da je serija odlična kao prije, zar ne? Žalosno je da će serija završiti i da će fanovi ju pamtiti najviše po dobivenom tretmanu od Nicka. Što je trebalo biti ispraćaj jedne od najboljih serija za djecu svih vremena, ispraćaj za sva vremena, sada ispada da je Nickelodeon baca u starački dom za crtiće i ostavlja zaboravu. Nadamo se, da ćemo dobiti pozadinsku priču iza svega (u jednoj knjizi neimenovanog autora, po mogućnosti).

The Legend of Korra – Book 4: Balance će imati premijeru u petak, 3. listopada, 2014 na Nick.com. Nove epizode će izlaziti svaki petak.

izvor Nickelodeon