Deadwood

Ilegalni pijanice se tuku po ulicama Deadwooda. Gradi se željeznica, a vama kao i ostalim bandama u Južnoj Dakoti, to znači samo jednu stvar: gotovinu. Vi ste kauboj na pogrešnoj strani zakona i znate kako doći do kontrole ovoga malog grada: prijetnjama, tučnjavom te ubijanjem rivala.

Deadwood je igra na Divljem zapadu koja kombinira klasično postavljanje radnika u neobično okruženje. Vaša banda se sastoji od tri različite vrste kauboja svaki sa svojim specifičnim vještinama: novaci, iskusni ubojice i šefovi puta. Oni jašu u grad da bi stekli kontrolu (preuzeli) građevine i da bi pobijedili suparničke bande.

Na početku igre, grad Deadwood sastoji se od Gradske vijećnice, Crkve, Šerifovog ureda, Krčme te četiri zgrade izvučene nasumice. Dodatne zgrade izvlače se ako kauboj zauzme Gradsku vijećnicu. Svaka građevina ima specijalni efekt koji se realizira nakon što se zauzme, dok neke posjeduju dugotrajne vrijednosti.

Kauboji dolaze do tih efekata zauzimanjem zgrada. Njih zauzima tako da postavi jednog iz svoje bande i tako ju “aneksirajući”. Ostali šefovi bandi će pokušati doći do tih zgrada preko obračuna. Onaj igrač koji pokrene obračun dobiva poster Traženi; što više kauboja pokušavate ubiti to više postera dobivate, to ćete platiti veću kaznu na kraju igre.

Deadwood može završiti na više načina načina: Kolodvor je postavljen jer je pruga izgrađena, nema više postera Traženih ili jedan od igrača nema više živih kauboja. Igrač s najviše gotovine na kraju igre pobjeđuje!

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.