Twilight Imperium 3

Twilight Imperium Third Edition epska je igra stvaranja carstva kroz intergalaktičke sukobe, trgovinu i borbu za vlast. Igrači preuzimaju uloge drevnih civilizacija, svaka u nadi da će doći do prijestolja Galaktičkog carstva kroz rat, diplomaciju i tehnološki napredak.

S pločicama koje predstavljaju svemir, jedinstvenim plastičnim figurama, stotinama karata i brojnim strategijama, originalni dizajner Christian T. Petersen predstavio je ovu igru kao savršeni spoj kvaliteta koja će zadovoljiti i najokorjelije igrače.

TI3 igra je za tri ili više igrača koji mogu biti jedna od 10 civilizacija, svaka sa svojim jedinstvenim prednostima i vještinama.

Dizajner je objasnio da svaki dio igre pripada određenoj drugoj igri koji je on uklopio ovdje. Strateški dio upravljanja pripada igri koja se zove Puerto Rico, u kojoj igrači brzo savladavaju igru i mehanika je jednostavna. Mapa igre, napredak igrača i način kako se dolazi do pobjede je jako slično igri imena Settlers of Catan, dok je “Command” sustav jako sličan igri Napad!.