Carcassonne

Carcassonne je igra postavljanja pločica u kojoj igrače izvlače pločice s temom južne Francuske i postavljaju na stol. Pločica može biti dio grada, cesta, samostan, travnata površina ili neka kombinacija navedenih te mora biti smještena uz neke od već postavljenih pločica, tako da su gradovi uz gradove, ceste uz ceste i tako dalje.

Nakon što postavite pločicu, igrač može postaviti neke od svojih meeplova na neko od područja na njoj: na grad kao viteza, na cestu kao pljačkaša, na samostan kao redovnika, ili pak na travnato područje kao farmera. Kada je to područje završeno, taj meeple dobiva bodove za svoga vlasnika.

Tijekom igre Carcassonne, igrači moraju odlučivati: “Zar mi je zaista potrebno postaviti zadnjeg meepla na tu pločicu?” ili “Hoću li ovom pločicom proširiti grad, ili pak postaviti uz grad protivnika, otežavajući mu da završi svoj grad i dobije bodove?” Suočeni s time da igrači igraju po samo jednu pločicu i potom samo jednog meepla za vrijeme jedne runde, igra brzo prolazi, a ipak nudi veliki broj mogućnosti i taktika.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.