Princeze

“Odbačene princeze” daje smisao i pozadinu za žene koje neće postati Disney filmovi.
Do sada, vidjeli smo različite načine kako modificirati sve postojeće priče iz Disney videoteke. Ususret tome jedan pisac je odlučio postaviti priče i slike o princezama koje to bi mogle postati eventualno u trilerima.
Bivši DreamWorks animator i umjetnik Jason Porath je nedavno napravio Odbačene Princeze, stranicu o ženama koje su napravile velika djela u svom životu i o kojima bi se mogli filmovi raditi. Tu su primjeri žena koje su potpuna promjena nasuprot Disney princeza koje eventualno sa romantičnim susretom rješavaju zaplete.

Mariya


Ona je jedna od najupečatljivih Odbačenih Princeza: Narednica Mariya Oktyabrskaya, prva žena koja je ikada osvojila nagradu Heroja Sovjetskog Saveza, i njezin tenk, Borbena Prijateljica.

Tijekom drugog svjetskog rata, njezin vojni nadređeni i muž Ilya je ubijen u službi. U odgovoru, Mariya je prodala sve što su posjedovali da bi kupila tenk. Onda je napisala pismo Stalinu:

“Moj je muž ubijen u borbi dok je branio domovinu. Želim se osvetiti fašističkim psima za njegovu smrt i za smrt sovjetskog naroda mučenog od strane fašističkog agresora. Za ovu svrhu sam položila svu svoju imovinu–50,000 rubalja–u nacionalnu banku da bi si kupila tenk. Željela bih tenk nazvati ‘Borbena Prijateljica’ i da me se pošalje na prve linije kao vozačicu tog tenka.”

Staljin je brzo napisao nazad pozitivan odgovor.

Na početku, vojska je bila skeptična prema njezinoj vještini vožnje tenka. Nedugo zatim se dokazala na treningu vožnjom, pucanjem, i bacanjem granata sa najboljima–vještinama koje je naučila uz pokojnog muža, s kojim je vjerojatno imala zanimljive spojeve.

Na njezinom prvom zadatku, odmanevrirala je njemačke tenkove, pritom uništivši tridesetak i jedan anti-tenk top. Kada su je bombardirali, i onesposobili Borbenu Prijateljicu, izašla je iz tenka–usred bitke–i popravila tenk. Ušla je ponovno u tenk te nastavila sa borbom.

U svom tom provedenom vremenu u borbi pisala je sestri. Rekla joj je “Imala sam svoje vatreno krštenje. Pobjedila sam gadove. Nekada sam toliko ljuta da ne mogu disati.”

Na kraju, ubila ju je bomba iz minobacača dok je još jednom izašla da popravi svoju Borbenu Prijateljicu. Nagrađena je sa najvećim počastima u Sovjetskoj vojsci i sahranjena je u jednom od najsvetijih groblja u državi.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.