RPG Vijesti!

Paizo Publishing je upao na listu 5000 godišnje najbrže rastućih tvrtki u S.A.D.-u , na mjestu #2370. Ovdje je link do njihovog opisa. Lista obuhvaća mnoge zanimljive detalje: Paizo sa 42 zaposlenika je u 2012. imao totalni prihod od $11.2 milijuna i trogodišnji rast od 152%. (U toku od te tri godine, dodali su 17 zaposlenika i povećali prihod od 2009 za $4.4 million.) To je najveći javno objavljeni prihod još od pojave WotC na tržištu.

Novo izdanje Call of Cthulhu (sedma edicija) je motiviralo Chaosium da unajme novog Line Editora za CoC: Mike-a Masona (jednog od dizajnera) i on se odmah prihvatio posla da nadgleda cijelu proizvodnu liniju. Mason je rekao: “Moramo osigurati našoj Kickstarter podršci najbolje od najboljeg, urediti novo lice starim izdanjima, i proizvesti potpuno nove knjige koje će usrećiti sve ljubitelje. Jako se radujem tome da ću surađivati sa odličnim dizajnerima, prokušanim autorima, kao i ohrabrujući nove ljude da pišu za Call of Cthulhu. Sve ide naprijed!”

A čak je i knjiga Forbes editora Davida Ewalta, Of Dice and Men, pokrenula medijsku pažnju. Točnije, postoji članak na Yahoo! News o tome kako je D&D začetnik industrije video igara.

U intervju je Courtney Solomon (koji je odgovoran za tri postojeća D&D filma i priprema četvrti, ako ikada izađe iz pakla zakonskih tužbi) ponudio malo informacija o tome filmu. Rekao da će biti “veliki” i da će konačno biti u skladu sa njegovom vizijom. Očekuje premijeru u 2015. Same D&D informacije dolaze u zadnjih 30 sekundi.

Pinnacle Entertainment Group je objavio posao sa izdavačkom kućom Tor o proizvodnji serije novela u njihovom Deadlands svijetu. Početni ugovor glasi na tri novele, uključujući Jonathana Maberry-a i Jeffa Mariotte-a kao autore. Maberry je odgovorio, “Vrlo sam uzbuđen o pisanju novele za Deadlands: Ghostwalkers, napeti triler u alternativnoj povijesti sa steampunk, nadnaravnim te western pucačinama sa zombijima. Mislim da sam genetski predodređen za pisanje ovih novela.”

prenosi Boardgame Geek