Lords of Waterdeep

Waterdeep, Grad Obilja – dijamant među gradovima Zaboravljenih Kraljevstava i leglo političkih intriga i poslova u sjeni mračnih ulica. U ovoj su igri igrači moćni lordovi koji se nadmeću za kontrolu nad ovim velikim gradom. Njegova bogatstva i resursi spremni su za uzimanje, a ona koja se ne mogu uzeti lukavošću i diplomacijom moraju biti uzeta na silu!

U igri Lords of Waterdeep, strateškoj igri na ploči za 2-5 igrača, igrači su u ulogama maskiranih lordova Waterdeepa, tajnih vladara ovoga grada. Pomoću svojih agenata, regrutirate avanturiste da odrađuju questove za Vas, skupljate nagrade i povećavate svoj utjecaj u gradu. Proširite grad kupovinom novih zgrada i oslobađanjem novih mjesta za akcije te pomozite drugim lordovima ili ih onemogućite igrajući karte Intrige.

Tijekom igre možete zaraditi bodove ili resurse tako da završavate avanture, izgrađujete zgrade, igrate karte Intrige ili tako da drugi igrači koriste vaše zgrade. Na kraju 8. runde igrač s najviše bodova je pobjednik.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.