Cacao

Cacao je igra postavljanja pločica koja uvodi igrače u egzotični svijet “voća bogova”. Kao starješina svoga plemena, morate voditi pleme kroz izazove trgovine kakaom — a da biste to napravili morate dobro izabrati kako postaviti svoje radnike na najbolja mjesta.

Tijekom igre svi igrači imaju hrpice pločica s brojem radnika koji varira od pločice do pločice. Početna polja imaju jako malo džungle, polje kakaa i malu tržnicu; dva polja su okrenuta licem na gore, a ostatak džungle se izvlači.

Tijekom runde igrač postavlja radnika na polje u igri, tada (ako su dva ili više radnika uz prazno polje) dodaje pločicu džungle na ploču. Radnici tada rade i dostavljaju proizvedeno: ako je radnik uz polje kakaa, dobija jedan ili više kakaa; ako je radnik uz tržnicu, može prodati jedan kakao u trenutnoj cijeni; ako je uza zid radnik, dobija vodu; ako je uz hram ništa ne radi i tako dalje. Tada opet uzima do tri pločice iz svoje hrpice da napuni ruku.

Jednom kada su svi igrači iskoristili svoje radnike, igra završava. Igrači dobivaju (odnosno gube) bodove s obzirom na svoju rezervu vode te dodatno za hramove. Na kraju je pobjednik onaj koji osvoji najviše zlata.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.