Smash Up

Igra “miješanja špilova” Smash Up počinje jednostavno: uzmite špilove od dvadeset karata različitih vrsta, pomiješajte ih u špil od četrdeset karata te se tada natječite tko će uništiti više Baza! Svaka frakcija unosi drugu mehaniku u igru – gusari miču karte, živi mrtvaci vraćaju karte iz špila odbačenih karata, dinosauri imaju veliku snagu – svaka kombinacija donosi novi doživljaj igre.

Tijekom igre, karte Baza (svaka ima drugačije mogućnosti) su u igri. Vi pokušavate imati što veće i što snažnije čudovište na Bazi kada je uništena. Zvuči jednostavno? Koliko je jednostavno ako vaš protivnik u kombinaciji Alien-Ninja odluči teleportirati Vaša čudovišta na drugu bazu – ili ih samo ubije? A što ako Pirate-Dinosaur odigra King Rexa i samo ih uništi sve do pobjede ili kada Wizard-Zombies odigraju Mystic Pool i pozovu sva čudovišta iz špila odbačenih karata nazad na ovu bazu?

Kada je Baza uništena, igrači na prvom, drugom i trećem mjestu po snazi dobiju bodove. Četvrto mjesto? Žao nam je – više sreće sljedeći puta.

Kombinirajući 8 različitih frakcija Smash Up uključuje brdo kombinacija za igru. Pirate-Aliens se igraju drugačije od Ninja-Aliens, na primjer. Koju ćete vi kombinaciju igrati?

Jesmo li spomenuli da dinosauri imaju lasere?

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.