Five Tribes

Kako si ušao u Zemlju 1001 Noći, tvoja je karavana stala pred poznatim Sultanatom Naqale. Stari sultan je umro i kontrola grada Naqale dostupna je svima dovoljno sposobnima da ju osvoje! Proroci su prorekli o strancima koji će usmjeriti Pet Plemena da bi dobili utjecaj u ovom legendarnom gradu državi. Hoćeš li ti ispuniti proročanstvo? Prizovi drevne Djinove te potakni Plemena u pravo vrijeme i Sultanat bi mogao postati tvoj!

Five Tribes osmislio je Bruno Cathal i stvoren je na njemačkoj tradiciji igara u stilu drvenih figura. Ovdje, u jedinstvenom  žanru “postavljanja radnika”, igra počinje s radnicima postavljenim na mjestima – i igrači ih moraju vješto pomicati kroz sela, tržnice, oaze i sveta mjesta koja tvore Naqalu. Kako, kada, i gdje ćete postaviti ovih Pet Plemena Ubojica, Starješina, Graditelja, Trgovaca i Vizira odlučit će pobjedu ili poraz.

Kao i za svaku Days of Wonder igru, pravila su jednostavna i brzo se uče. No, osmisliti način pobjede i kako doći do njega zahtijeva strateško razmišljanje. Dobro morate razmisliti što će Vama pomoći, a Vašim protivnicima odmoći. Morate odvagnuti mnoge načine do pobjede, kao što je prizivanje drevnih i moćnih Djinova koji vam mogu pomoći da osvojite ovaj legendarni Sultanat.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.