Kingsburg

U igri Kingsburg igrači su Lordovi koje Kralj šalje u administriranje pograničnih teritorija.

Igra se odvija u vremenu od pet godina, tijekom 20 rundi. Svake godine, tri su sezone predviđene za proizvodnju resursa, izgradnju zgrada i treniranje trupa. Svaku četvrtu rundu je zima, u kojoj se svi igrači moraju nositi s napadačima. Igrači se moraju zasebno boriti, tako da ovo nije kooperativna igra.

Resursi za izgradnju zgrada i treniranje trupa skupljaju se pomoću utjecaja kod Kraljevih Savjetnika u Kraljevom Vijeću. Igrači stavljaju svoje kocke na Savjetnike u Vijeću. Igrač najmanjeg utjecaja bit će i prvi koji odlučuje gdje će postaviti utjecaj, ovo je način na koji se igra automatski balansira s lošim bacanjem. Čak i s vrlo lošim bacanjem, vješt će igrač izaći iz razgovora s Vijećem s dobrim iznosom resursa i/ili vojske.

Svaki savjetnik u Kraljevu Vijeću će nagraditi one koji su utjecali na njih različitim resursima ili vojnicima, pobjedničkim bodovima te drugim prednostima.

Na kraju pete godine, igrač koji je najbolje razvio svoj teritorij i zadovoljio svoga Kralja kroz njegovo Vijeće je pobjednik.

Postoje mnoge strategije za pobjedu: možete ići militantnim putem i graditi vojske i potpuno zanemariti ekonomiju i prestižne zgrade ili pak možete graditi Katedralu te tako zadiviti Kralja? Hoćete li koristiti trgovački ceh da biste dobili više utjecaja u Vijeću ili ćete ići na balansirani razvoj?