Android: Netrunner

Dobro došli u New Angeles, dom Beanstalka. NBN odavde odašilje sve vaše najdraže programe. Nudimo potpuni stream najdraže glazbe i serija, vijesti i klasika te ostalih novosti. Pokrivamo sve. Naše je vrlo novo doba, a kako se čovječanstvo širi u zvijezde i kako dolaze nove tehnologije svaki dan, NBN i naši suradnici prate ih u stopu, donoseći najbolje vijesti iz cijeloga svijeta.

Android: Netrunner je asimetrična živa kartaška igra za dva igrača. Postavljena u cyberpunk svijet Androida i Infiltrationa, igra je o megakorporaciji koja se sa svojim masivnim resursima bori protiv mnogih talentiranih hakera.

Korporacije pokušavaju dobiti bodove tako da im uspijevaju njihovi projekti. No, to zahtijeva vrijeme i kredite. Da bi zaradili vrijeme i potrebne kredite, moraju osigurati svoje servere te podatke ”ledom”. Ovi sigurnosni programi mogu biti obični, od jednostavnih barijera, do vrata kodova i opasnih čuvara. Oni služe kao virtualne korporativne oči, uši, te kao oružje na autocesti podataka.

Svaki krug, hakeri odnosno trkači moraju trošiti svoje vrijeme i kredite tako da skupe dovoljno bogatstvo resursa, kupovinu potrebnih dijelova, te prave programe koji će razbiti ”led”. Njihovi poslovi uvijek su pomalo očajnički, u uskim vremenskim rokovima i zavijeni u misteriju. Kada se trkač zakači na server i počne raditi na korporativnom serveru, on riskira svoje najbolje programe te postaje osjetljiv na protumjere. Nije neuobičajeno da trkač ne uspije probiti osiguranje te zadobije tešku mentalnu štetu. Čak i ako trkač uspije probiti zaštitne mjere virtualne tvrđave, nitko ne zna što može naći unutra. Ponekad trkač pronađe nešto vrijedno. No, većinu vremena najbolje što može napraviti je uništiti sav rad koji je korporacija do sada uložila u svoj projekt.

Prvi igrač koji osvoji sedam bodova je pobjednik, no ne prije nego dobije mentalnu štetu ili loš publicitet.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.