Descent: Journeys into Dark

Descent: Journeys in the Dark igra je na ploči u kojoj jedan igrač preuzima ulogu vladara zla, te do četiri igrača preuzimaju uloge heroja. Tijekom igre, igrači odlaze na izazove te u opasne špilje, drevne ruševine, mračne tamnice i proklete šume gdje se bore protiv čudovišta, zarađuju blaga, te pokušavaju zaustaviti Gospodara zla u njegovim planovima.

S opasnostima koje vrebaju iza svakog ugla, borba je neizbježna. Kada se to dogodi, Descent: Journeys in the Dark koristi jedinstvenu mehaniku i kocke. Igrači grade svoje mogućnosti i količinu kocaka na osnovi vještina svojeg lika i oružja, te svaka kocka koju baca u igri označava nešto posebno u borbi. Nadahnuća, specijalni simboli koji se pojavljuju na kockama, također vam dozvoljavaju da dodatno iskoristite svoje mogućnosti. A sa stvorenjima koja vas očekuju, trebat ćete svaku prednost koju pronađete…

S pločama koje se koriste s obiju strana, bezbroj kombinacija heroja i vještina te pričom koja će vas uvući u svijet, Descent: Journeys in the Dark odvodi igrače u fantazijski svijet u kojem oni pokušavaju pobjediti drevno zlo.

Igra je fantastičan uvod za Dungeons and Dragons, no ujedno je i sasvim dovoljno zanimljiva i onima koji ne vole D&D. Jednostavan pristup priči, sklapanju ploče, čudovištima i izboru lika pridonose jednostavna pravila. Igra je brza, puno manje letalna od Dooma, no još uvijek dovoljno. Gospodar zla će se stalno zabavljati i iako heroji igraju protiv tog jednog igrača, ako igrate po scenarijima ponekad se može dogodtiti da svi izgube.

Igra je za starije od 14, no primamljiva je svim generacijama. Pomoću posebnih dijelova možete pratiti i priču svojih likova kroz cijelu fantazijsku zemlju. Ponovno spominjemo svijet Terrinoth u kojem se odigravaju tolike igre FFG-a kao Runebound, Rune Wars ili Dungeon Quest.

Igra je jako dobro izbalansirana i izgubit ćete puno vremena samo ako odlučite voditi grupu s više od četvero igrača. Nekoliko se puta to dogodilo i znalo je potrajati i po nekoliko sati. No, zabava je konstantna i ovo je jedna od igara koja svakako dobiva preporuku.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.