Arkham Horror

Godina je 1926, i vrhunac je dvadesetih. Plesalo se do kasno u noć dok se pio alkohol kojeg su nabavljali tajno mafija i šankeri.
 To je zabava da proslavi kraj rata koji je trebao biti rat svih ratova.
No tamna sjena raste u gradu Arkhamu. Drevna stvorenja pod imenom Ancient Ones čekaju u bezdanu vremena i prostora, sanjaju na vratima između svjetova. Ta vrata su se počela otvarati i moraju biti zatvorena prije nego Ancient Ones unište naš svijet.
Samo mali broj istražitelja stoji protiv Arkham Horora. Hoće li uspjeti?

Arkham Horror je kooperativna igra napravljena u stilu H.P Lovecraftovih Cthulhu mitova. Igrači biraju između 16 Istražitelja koje će povesti na ulice Arkhama. Prije nego igra počne, jedan od osam Ancient Onesa je izabran i istražitelji moraju sprječiti njegov dolazak u naš svijet. Tijekom igre, igrači unaprjeđuju svoje likove tako da skupljaju vještine, saveznike, predmete, oružja i čarolije. Igrači moraju počistiti ulice Arkhama tako  da poraze čudovišta, ali njihov glavni cilj je da zatvore portale koji se otvaraju diljem grada. Ako se previše portala otvori Ancient One će se probuditi i tada imaju samo jednu slabu šansu da pobjede. Tako da poraze Ancient Onea u borbi!

Igra je jako zabavna i mlađima jer se stalno nešto događa pa čak i igra od 8 igrača zna ne biti tako dugačka. Doduše neiskusnima će ova igra izazvati traume jer zahtjeva kooperaciju inače svi gubite igru. Najzabavniji dio ove igre je taj da igrači igraju protiv igre, a ne jedni protiv drugih što razvija timski duh. Svakako preporuka svima koji vole H.P. Lovecrafta i igre na ploči.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.