Battleship Galaxies: The Saturn Offensive

Battleship Galaxies je igra na ploči sa minijaturama smještena u svemiru koja je daleki rođak originalnoj igri potapanja brodova. Dvije suprotstavljene strane u igri, ljudi u Intergalaktičkoj Svemirskoj Mornarici te vanzemaljci Wretcheridiani, su predstavljeni sa 20 vrlo detaljnih minijatura svemirskih brodova. Postoje figure za nekoliko vrsta brodova te svaka posjeduje detaljnu karticu sa objašnjenjima koja opisuju sve karatkeristike brodova (oružja, putovanje, štitove). Igra se igra na ploči svemira podjeljenog u heksove.

Igra se odvija na temelju scenarija i svaki scenario će imati početno postavljanje terena. Svaku rundu, igrači posjeduju određeni broj energetskih bodova koji se mogu trošiti na akcije brodova, kao što su kretanje ili paljba. Borba se odvija uz pomoć posebnih kocki, deseterostrane kocke sa slovima i osmerostrane sa brojevima. Kombinacija slova i brojeva nam daje lokaciju pogotka na kartici sa objašnjenjima gađanog broda. Pogodak na brod je prikazan sa crvenim klinom koji stavljamo na pogođeni brod.

Igra je dobro napravljena za široki spektar igrača zbog toga što svaki od brodova u svojim karticama posjeduje inačice od strogo jednostavnih bez posebnih pravila do onih sa potpunim mogućnostima. Misije su jednostavne no vrlo ih je malo. Sama igra dolazi sa super stripom koji je kvalitetno napravljen i figure su jako lijepo zapakirane.

Jako zabavna igra za dva igrača no bez obzira što nudi igru i do četiri igrača, ta druga dva se neće zabaviti, jer se igra u timu od dva igrača koji dijele energiju pa će bez obzira na mehaniku ipak odluke davati onaj koji je prvi u timu.

Igra je također dio našeg igraćeg arsenala, tako da ako vas zanima slobodno upitajte prije Sudara Titana pa da ju odigramo zajedno!

 

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.