Top 15 animea u 2014

Sastavili smo listu od 15 najboljih animea u 2014 prema izboru naše redakcije. Upoznajte svijet animea i mangi te pogledajte jedan od ovih naslova! Log Horizon smo već recenzirali i najavljivali s obzirom da je on jedan od favorita našeg tima. Nadamo se da ćete uživati!

15 Barakamon

Za kaznu što je udario poznatog kaligrafa, zgodni kaligraf po imenu Handa Seishu je prognan na mali otok. Kao netko tko nikada nije živio izvan granica velikog grada, Handa se morao prilagoditi svojim neobičnim susjedima, ljudima koji koriste traktore kao prijevozno sredstvo, nepozvane goste koji nikada ne koriste ulazna vrata, dosadnu djecu koja koriste njegov dom kao igraonicu, itd. Da li ovaj gradski dečko može preživjeti ludi seoski život? Saznajte u komediji punoj iskrenosti, nevinosti i smijeha!

14 Log Horizon

Daleko najbolji anime o MMORPG zajednici, gdje su igrači uvučeni u svijet fantazije jedne igre. Log Horizon je puno dublji od najobičnijeg ubijanja čudovišta i rješavanja izazova. Avanturisti iz Akihabare će vas oduševiti!

13 Mahouka Koukou no Rettousei

Magija—Prošlo je cijelo stoljeće otkako je ovakav tip tehnologije postao dio društva. Proljeće je i vrijeme je za novu školsku godinu. Na Nacionalnom Magijskom Institutu i Prvoj Srednjoj Školi, Magijskoj Srednjoj Školi, učenici su podjeljeni u Odjele prema njihovim akademskim rezultatima. “U cvjetanju,” koji imaju visoke ocjene bivaju dodjeljeni u “Prvi Odjel,” a “Korov,” koji imaju slabe ocjene su u “Drugom Odjelu.” Ovo proljeće, neobični brat i sestra dolaze u školu. Brat rijetko uspijeva u svojim pothvatima te dobiva titulu “Korov,” dok je njegova sestra uzorit učenik, te postaje “U cvjetanju.” Otkako su njih dvoje u školi, cijela škola se mijenja…

12 Noragami

Na granici između ovoga svijeta i još jednog, živi osam milijuna bogova, mrtvih duhova što služe te bogove i ostala bića koja se petljaju u živote normalnih ljudi.

Yato, manji bog, sanja da postane najveće božanstvo i da ga svi štuju u najvećem hramu od svih. No so obzirom da je bez novaca, ima dug put ispred sebe te ga je još i njegov shinki napustio. Kasnije, dok je obavljao svoj posao, učenica srednje škole Hiyori Iki ga spasi od jurećeg autobusa; ne znajući da je on božanstvo.
Stvari se zakompliciraju zbog tog događaja koji poremeti njezinu dušu, zbog čega ona astralno projicira svaki puta kada padne u nesvjest. Da bi se vratila nazad u normalan život, Hiyori mora pomoći Yato da postane bolji bog, zajedno sa Yatovim novim shinkiem, Yukine.

11 Sword Art Online II

Godinu dana nakon SAO incidenta, Kiritou je prišao Seijiro Kikuoka iz Japanskog Ministarstva Unutarnjih Poslova iz Unutarnjih Poslova i Komunikacijskog Odjela “VS Divizije” sa pomalo neobičnim zahtjevom.
Postoji istraga zbog “Pištolja Smrti” incidenta koji se dogodio u VRMMO nazvanom Gun Gale Online (GGO). “Igrače koje upuca misteriozni avatar sa crnim pištoljem gube život i u stvarnom životu…” Prihvaćajući Kikuokain zahtjev, Kirito upada u GGO iako nije uvjeren da jedna igra može imati posljedice u stvarnom životu.

10 Psycho-Pass II

Psycho-Pass je smješten u godinu 2113, gdje Sibyl Sustav (シビュラシステム, Shibyura Shisutemu) aktivno prati ljudsko mentalno stanje, osobnost, te vjerojatnost da će ta osoba počiniti zločin, sve to tijekom skeniranja mozga. Rezultat tog skeniranja je Psycho-Pass (サイコパス, Saikopasu). Ako postoji velika vjerojatnost, mjerena sa Koeficijentom Zločina (犯罪係数, Hanzaikeisū), da će osoba počiniti zločin, oni su gonjeni od strane zakona i ako je potrebno zatvoreni. Priča se fokusira na Akane Tsunemori, novog Inspektora Prvog Odjela, policijske jedinice iz Javne Sigurnosti.

9 Zankyou no Terror

U alternativnoj verziji sadašnjosti, Tokyo je uništen od strane terorističkog napada, a jedini trag je anonimni bizarni video na internetu. Policija, zbunjena zbog čudnog videa, u nemogućnosti su da sprječe paranoju u pučanstvu.

Dok svijet traga za krivcem, dvoje neobične djece—djeca koja ne bi trebala ni postojati—sa savršenstvom odigravaju svoj mračni plan.

8 Fairy Tail

Lucy je 17 godišnja djevojka, koja želi postati pravi čarobnjak. Jednog dana dok posjećuje grad Harujion, sretne Natsua, mladića kojem pozli svaki puta kada putuje. No Natsu nije običan klinac, on je član jedne od najpoznatijih čarobnih gildi na svijetu: Fairy Tail.

 

7 Aldnoah.Zero

U 1972, misija Apollo 17 je otkrila hiper-vrata na površini Mjeseca koja vode do Marsa. Uskoro je izbio rat između Zemlje i Marsa, a neobični vojnici sa Marsa počnu napadati i ubijati te istrebljivati populaciju Zemlje.

6 Black Bullet

Godine 2021, čovječanstvo je poraženo do strane Gastrea, parazitskog virusa, te je prisiljeno živjeti među zidovima od Varanium monolita, jedinog metala koji može suzbiti Gastreau. Uskoro, “Prokleta Djeca”, se rađaju sa virusom u sebi i zbog toga što mogu kontrolirati virus dobivaju super-moći. No ona mogu biti samo ženskog spola.

5 Tokyo Ghoul

Ovaj napeti horor/fantastična priča je smještena u Tokio, sa neobičnim utvarama koje jedu ljude. Populacija je preplašena jer ne znaju identitete napadača. Običan student Kaneki sretne Rize, djevojku koja voli knjige baš kao i on.

4 Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Izumi Shinichi je 17 godišnjak koji živi sa majkom i ocem u tihom susjedstvu u Tokiu. Jedne noći, vanzemaljci slični crvima koji se zovu Paraziti napadnu Zemlju, tako da se usele u domaćinov mozak preko ušiju ili nosa. Jedan Parazit je pokušao ući u Shinichievo uho dok je spavao, no nije uspio jer je Shinichi imao slušalice, te mu uđe u tijelo preko njegove ruke, postajući njegova desna ruka, a njegovo ime je Migi.

3 Fate/Stay Night [Unlimited Blade Works]

2014 je nanovo napravljen original, no po drugim pravilima (Unlimited Blade Works).

Takođe je izašao i film no po trećim pravilima (Heaven’s Feel).

Fate/Stay Night by ufotable

2 Akame ga Kill!

U fantastičnom svijetu, borac Tatsumi krene prema glavnom gradu s nadom da će pronaći dovoljno hrane za svoje gladno selo, te pronalazi leglo korupcije, koje se širi još od Premijera koji kontrolira Dijete Cara. Nakon što postane žrtva koruptiranog sustava, Tatsumija regrutira Noćni Let, grupa ubojica koji ubijaju sve koji su koruptirani u glavnom gradu.

1 No Game, No Life

Priča u No Game, No Life je oko Sora i Shire, brata i sestre koji su poznati kao neradnici i kao igrači igara. Oni čak misle i o stvarnom život kao o “lošoj igri.” Jednog dana, pozove ih dječak po imenu “Bog” u alternativni svijet. Tu je Bog zabranio rat te se sve “rješava igrama”—čak i granice među državama.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.