Runebound

Runebound je klasična avantura od Fantasy Flight Gamesa u kojoj se moćni heroji moraju dokazati u svijetu Terrinotha. Igra se može u potpunosti odigrati bez sukoba između igrača, a igra završava tako da jedan igrač porazi Lorda Zmajeva Margatha, pa se igrači natječu u utrci za levele te bolje oklope, oružja i saveznike u pripremi za finalnu bitku.

Runebound posjeduje setove od 4 špila avantura koji osiguravaju brzinu igre te također omogućuju igračima da skupe dovoljno iskustva prije nego počnu raditi teže izazove.

Neki od glavnih aspekata Runebounda su da se borba odvija u 3 faze, Gađanje, Mačevanje i Magija te se igrač može specijalizirati u jednoj od te tri faze, no to će ih napraviti ranjivijima u ostalim fazama. Igra također posjeduje jedinstveni način putovanja po mapi u obliku kocaka koje predstavljaju terene.

Runebound može igrati samo jedna osoba te ima mnogo dodataka i ekspanzija koji mjenjaju finalnu borbu ( na primjer zamjenjuju Lorda Zmajeva). Runebound Drugo Izdanje posjeduje veliki broj izmjena u igri te donosi i neke dodatke na samu mapu.

Runebound drugo izdanje je najviše drugačije od prvog izdanja u tome gdje umjesto jedne 20-ice igrači bacaju dvije 10-ke i time povećavaju šansu da izvrše svoje izazove.

Osjećaj da je igra zabavna je točan. Posjeduje toliko malih detalja u kojima će vam biti zabavna da će sigurno osigurati par sati zabave. Točnije tri do četiri sata. Igra je duga. Kada igrate neku igru prvi puta ona se zna odužiti. No u slučaju Runebounda, ona se oduži to više što ju više igrate. Kalkuliranje, otimanje predmeta iz gradova ispred nosa drugim igračima te nepredvidljiva čudovišta su konstanstne smetnje u brzom igranju. Najgori dio je taj što nema interakcije između igrača po pitanju toka igre, jer će vam se odužiti kalkulacije na kockama.

Igra je na prvi pogled zanimljiva i puna zanimljivih dijelova. No uistinu traje predugo i da su skratili način kalkuliranja sa putovanjem i ubrzali borbu bila bi puno bolja. Ovako je korak iza Warcraft: Adventure Gamea i sličnih igara.

Igra je za 12+ i mlađima će biti previše komplicirana. Zabavna za probati i odigrati jednom u godinu dana.