The Pyramid

The Pyramid je najnoviji horor film koji nosi ime Alexandre Aja (Hills Have Eyes, Horns) – iako je poznati horor proizvođač samo u producentskoj ulozi ovaj puta. Sjedeći u direktorskoj stolici ovaj puta je Grégory Levasseur, koji je bio pisac za mnoge Ajaove filmove, uključujući High Tension, The Hills Have Eyes i Mirrors. To je njegov prvijenac kao direktor, ali je iskustvo u žanru definitivno tu, i sa Ajaom kao dodatkom, očekivanja su postavljena mnogo više od jednog početnika.
O filmu: The Pyramid prati grupu istraživača koji ulaze u novootkrivenu piramidu u Egipatskoj pustinji.Uskoro, istraživajući piramidinu labirint strukturu, počinju shvaćati da stoje u drevnom zatvoru – i to što je u zatvoru je strašnije od bilo čega što su mogli ikada zamisliti. Zla drevnog Egipta još nisu umrla.
Za one koji su ostali osupnuti sa prijetnjama u filmu; ako pauzirate isječak na (2:16), otkriti ćete u zadnjem trenutku kako jedan od istraživača je odvučen u dubine bezdana od strane nepoznatog napadača. Pauza i malo posvjetljenja će otkriti da je napadač u biti humanoid nalik psu koji je jako sličan Anubisu, Egipatskom bogu. Anubis je dakako povezan sa smrti i zagrobnim životom – i prijevozom duša u zagrobni život – koji ima više posljedica za film.
Grupa glumaca je sastavljena od “vidio sam ih negdje”, uključujući True Blood vedete Denis O’Hare (Russell) i Ashley Hinshaw (Bridgette), zajedno sa James Buckley (The Inbetweeners) i Christa Nicola (Home and Away).
Sve u svemu, ne izgleda kao ništa novo ili otkrivajuće – osim što nosi ime dvojice poznatih (Aja and Levasseur) koji imaju solidnu horor reputaciju. Ako ništa drugo Anubis zvijeri, piramide i Egipat nisu zombiji, vampiri, duhovi, demoni – drugim riječima, drugi tip horora.
The Pyramid će biti u kinima 5. prosinca, 2014.