Mansions of Madness

Užasna čudovišta te spektralne prikaze skriveni su u vilama, kriptama, školama, samostanima i uništenim zgradama blizu Arkhama, Massachusetts, SAD. Neki se bave mračnim urotama dok drugi proždiru nevine ljude ili ih tjeraju na ludilo. Samo nekoliko hrabrih istražitelja se usudi istraživati takva mjesta da bi otkrili tajne iza živih noćnih mora u njima.

Dizajn napravljen od strane Coreya Konieczka, Mansions of Madness je jezovita igra horrora, ludila i misterije za dva do pet igrača. Svaka igra nas vodi u već napravljenu priču u kojoj se nalazi jedinstvena mapa te nekoliko kombinacija scenarija. Ovakav dizajn mijenja čudovišta koja susreću istražitelji, tragove koje moraju pronaći te koji klimaktički kraj će istražitelji osjetiti. Jedan igrač uzima ulogu Čuvara, koji kontrolira čudovišta te ostale zle snage unutar igre. Drugi igrači postaju istražitelji, koji traže odgovore dok pokušavaju preživjeti sa zdravim umom.

Da li se vi usudite ući u Mansions of Madness?

Mansions of Madness ili na hrvatski Zgrade Ludila je odlična zabava za igrače koji su upoznati sa Lovecraftovim djelima no i za one koji se vole okušati u nečem novom, no sličnom Doomu i Descentu. Mansions of Madness za razliku od prijenavedenih igara, koje se manje više fokusiraju na mehaniku borbe, fokusira na priču. Istraživanje soba, traženje tragova te ključeva, rješavanje zanimljivih zagonetki te borba protiv vremena koje neumoljivo otkucava protiv nas i naravno borba protiv čudovišta su sve zajedno jedna velika i predivna igra. Zagonetke su komplicirane, puzle koje slažemo i kao što vidimo na slici dolje mogu biti slike ili pak strujni krugovi, drevne rune , itd.

Sama mehanika borbe je rješena preko kartica. Povlačite kartice koja odgovara napadaču i tada pročitate što se dogodilo odnosno tko baca kocku da rješi napad.

Čudovišta su raznovrsna i samo doprinose atmosferi koja je mračna i stalno vas uvlači u skriveni svijet Lovecrafta.

 

No Mansions of Madness nisu za sve. Ljudi željni brze zabave neće voljeti ovu igru, a zbog svoje izuzetne kompleksnosti nije za mlađe uzraste, rekao bih čak i da nije za mlađe od 16, stoga što igra posjeduje ogromne količine kartica, koja je apsolutno svaka bitna te naravno najbitniji dio postavljanje karte na početku. Postavljanje same igre je ozbiljan proces u kojem jedna pogrešno postavljena kartica, jedan ključ na krivom mjestu, će vam cijelu avanturu od 3-4 sata svesti u propalo vrijeme.

Preporuka za sve ljubitelje žanra i one koji vole provesti 3-4 sata uz istu igru sa neizvjesnim ishodom do samoga kraja. Svi ostali ju trebaju izbjegavati.

Ako imate pitanja ili komentare u vezi igre, slobodno nam se obratite ovdje, na Facebook grupi ili forumu!

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.