Igra Prijestolja 5 sezona, SPOILERI!

Posljednja sezona nam je donijela nekoliko spoilera, na primjer, kada se pojavio Kralj Noći i pretvorio Crasterovog sina u jednog od njih. Ili u nešto slično. Zbog toga što ta beba sigurno nije zombi, što dovodi puno novih pitanja o prirodi Drugih.

Uglavnom, problem je u tome što do sada George R.R. Martin nije napisao niti jedan detalj o Kralju Noći u bilo kojoj od svojih knjiga. Tako da se makar jednom dogodilo da su čitatelji ostali bez daha. Da li je to spoiler iz “The Winds of Winter”? Vjerovatno. No ako želite ostati pri tome da samo čitate knjige, morati ćete zaobići u širokom luku sezonu 5 “Igara Prijestolja”. Pisac scenarija Dave Hill je na svom službenom blogu već otkrio neke detalje u vezi najmanje jedne tajne u knjizi.

UPOZORENJE: SPOILERi SPOILERI SPOILERI!

#1 – Otkrivamo što će se dogoditi sa ostacima Planine.

Slika: HBO

Još u kolovozu, Hill je otkrio “Danas smo naučili da ako odsječete čovjeku glavu nije zločin dokle god ju poslije vratite nazad.” Što je moglo biti u vezi mnogo stvari; povratak Robbovih kostiju obitelji ili aluziji o Kući Crnog i Bijelog.

Onda 10. prosinca, HBO je objavio ovu sliku gore uz neke dodatne detalje. Na 64 dan snimanja, problemi su nastali kada je “Zmajska Jedinica” pokušala snimati velikog lika u malenoj prostoriji zatvora. Morali su premjestiti dva zida da bi stala sva potrebna oprema. No vrijedilo je kada su otkrili tko je u zatvoru.

Hill je objasnio, “Čak i najkraće scene znaju potrajati dugo, ako morate držati dah i biti potpuno mirni – baš kao truplo.” Te tako zaključujemo. Što god da je Qyburn radio Gregoru Cleganeu zbog čega je toliko vrištao u “A Feast For Crows” dolazi do kraja. Ser Robert Strong će se vjerovatno pojaviti u ovoj sezoni.

#2 – Bordeli u Kraljevom Grudobranu su još uvijek tu no Maloprsti je otišao. Pa…

Slika: HBO

Ovo je više nadanje nego išta drugo, no Hill je objavio sliku iznad sa izjavom kako nije sexy snimati gole ljude. Na 61 dan snimanja, počele su odmah rasprave o tome koliko bi dama odnosno gospode trebalo biti na garniturama nego na podu i da je vrijeme da razmislimo o tome.

No Maloprsti je otišao. Varys je otišao. Ros je otišla. No tko onda gospodari ovim ustanovama? Uz sreću, možda Chataya i njezina kćerka Alayaya. Ne samo da bi saznali više o Ljetnim Otocima (te pomogli da HBO popravi svoju pogrešku prilikom stvaranja Ros što je obrisalo dva lika iz knjiga). U knjigama, Chatay dame (i gospoda) su tretirani sa poštovanjem od svoje madam i dobro su plaćeni. Što je jako daleko od onoga što daje Lord Baelish.

Kako je Bran skoro do kraja stigao Brana iz knjiga, a Sansa je jako blizu, ljubitelji Martinovih pisanih djela imaju izbor. Napustiti TV seriju do kraja ili se pomiriti da će sve više spoilera iz “Winds of Winter” iskakati iz serije.

“Igra Prijestolja” vraća se u proljeće 2015.

 

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.