Što smo igrali? – Clash of the Titans 15.3.2019.

Plague Inc.

Druženje smo ovoga petka na Clash of the Titans započeli s dobro nam poznatom igrom Plague Inc. koja je postala vrlo popularna među nekim našim igračima.

Orleans

Na drugi stol (na radost nekih igrača) vratila se strateška igra Orleans, pa su se i neki novi igrači imali priliku vratiti u srednjovjekovnu Francusku te pokušati uspostaviti vrhovnu vlast kroz znanost, gradnju i razvoj trgovine. Svi su se dobro zabavili, no pobjednik je bio jasan 😉

ROOT

Odigrali smo nekoliko igara iz 2018. godine. Prva od njih je Root. Ovu igru asimetričnog dizajna može igrati od dva do četiri igrača. Svaki igrač ima svoju fakciju koja ima svoje posebne sposobnosti ali i uvjet pobjede. Igra zahtjeva suradnju s protivnicima da bi izašli na vrhu. Ovoga puta pobijedila je Alliance fakcija.

Architects of the West Kingdom

Sljedeća igra iz 2018. koju smo igrali ovaj petak je Architects of the West Kingdom. Ovo je prva u novoj trilogiji igara. Mehanika ove igre je worker placement. Igra je smještena u 9. st. u Karolinško Carstvo, a igrači žele zadobiti kraljevu naklonost natječući se u građenju različitih zgrada i radu na nadbiskupskoj katedrali.

Festo!

Festo! je još jedna igra iz 2018. koju smo odigrali ovaj petak. Igrači su u ovoj igri gladni haflinzi koji na tržnici žele prikupiti sastojke da mogu napraviti gozbu. Kockice koje određuju koji rase neće biti dostupne u krugu daju igri element sreće. U svakom krugu igrači postavljaju radnike kod različitih rasa da bi sakupili sastojke koji im trebaju za kuhanje jela. Cilj je skuhati više jela od protivnika.

Splendor
7 Wonders

Od često viđenih igara s naših druženja i ovoga puta smo odigrali 7 Wonders i Splendor koje smo predstavili novim članovima.

Wingspan

Prošloga petka upoznali smo se s igrom Wingspan koja je predivnim ilustracijama na karticama i ostalim simpatičnim komponentama toliko oduševila igrače da smo ju zaigrali i ovaj petak.

Realm of Sand

Zadnja igra koju smo odigrali je Realm of Sand koju su naši igrači objasnili kao „tetris na steroidima“. Izdala ju je 2018. g. tvrtka EmperorS4. Osim jednostavne, zabavne tematike i mehanike, igrače je oduševio i artwork ilustratorice Maisherly. Igrači su istaknuli kako im se sviđaju ilustracije iste autorice na igrama Mystery of the Temples i Hanamikoji.

Što ste Vi igrali ovaj vikend?