Igra na dan – Mechs vs. Minions

 

Mechs vs. Minions – Life of a Board Gamer’s baby for scale

Mechs vs. Minions temelji se na likovima iz popularne MOBA (multiplayer online battle arena) video igre League of Legends. League of Legends, ili skraćeno LoL, stvorila je američka tvrtka Riot Games 2009. godine. Riot Games je tom igrom otvorila vrata kompetetivnom igranju video igara te pomogla u definiranju pojma e-sporta na zapadnom tržištu. Stvorivši ligu koja se financijski i popularnošću često uspoređuje s američkom košarkaškom ligom NBA, Riot Games je jedna od tvrtki koja je igračima otvorila nove staze za streaming (javno prikazivanje) i zarađivanje na igranju igara.

 

Društvena igra Mechs vs. Minions dio je promotivnog asortimana koji je Riot Games producirao i može se kupiti isključivo putem njihove online trgovine. Igra je prilikom izlaska privukla puno pažnje zbog visoke kvalitete izrade komponenti, vizuala pa čak i ambalažnog rješenja za skladištenje koji je izradila tvrtka Game Trayz.

Nije često da neka igra koju je izdala tvrtka koja se primarno bavi nečim drugim osvaja nagrade publike i kritike, a to se upravo dogodilo s društvenom igrom Mechs vs. Minions. S obzirom na kvalitetu izrade igre i preko 100 minijatura koje uz nju dolaze, Riot Games je za igru odabrao cijenu kojoj mnoge tvrtke koje se bave izradom društvenih igara ne mogu parirati, te stoga igru često prati glas opcije best buy, dakle da za istu svotu novaca dobijete puno više nego u mnogim drugim društvenim igrama.

Mechs vs. Minions

Igra dolazi s već obojanim figuricama za igrače i cijelom hordom minijatura. Glavne mehanike su programiranje poteza i suradnja igrača. Igra se sastoji od deset misija koje fokusiraju različite strategije potrebne za pobjedu. Tematska podloga League of Legends osvojit će igrače upoznate s video igrom, dok će oni koji video igru nisu igrali opet nesmetano moći uživati u dobro napravljenoj društvenoj igri. Na našu žalost, tvrtka Riot Games još uvijek ne isporučuje u Hrvatsku pa je igru moguće nabaviti samo preko preprodavača.

Mechs vs. Minions dizajnirana je za igru dva do četiri igrača s preporukom za igranje s punim brojem igrača. Vrijeme trajanja pojedinih misija varira od sat vremena do sat i pol. Za dizajn same igre zaslužno je nekoliko različitih dizajnera: Chris Cantrell, Rick Ernst, Stone Librande, Prashant Saraswat i Nathan Tiras, dok su vizualni identitet u skladu s video igrom riješili Danny Beck i Tysen Henderson. Riot Games je igru predstavila 2016. godine i za sada, bez obzira na ogroman uspjeh, nemaju planova za dodatke ili nastavke društvene igre. Zbog vrlo pristupačnih mehanika igru mogu igrati i nešto mlađi igrači nego što to navodi sama ambalaža. Jedina moguća prepreka je možda jezična barijera zbog jezične zavisnosti teksta na karticama i uputa za svaku misiju.

Broj igrača: 2 – 4

Očekivano vrijeme igranja: od 60 do 90 minuta

Preporučeni suigrači: igra za djecu 14+ i odrasle

Mechs vs. Minions

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.