Igra na dan – Forest of Fate

Forest of Fate

Još jedna u nizu manjih igara koje karakteriziraju detaljima bogati svjetovi i fantastične priče je Forest of Fate. Radi se o igri koju nećete moći pronaći na policama u trgovinama jer je izašla isključivo kao Kickstarter projekt prošle godine. Uz igru je bilo moguće naručiti i knjigu priča koje su inače dostupne putem web-aplikacije. Sama knjižica je jako lijepo opremljena i u suštini je veća od kutije s igrom!

Forest of Fate – kutija s igrom uz knjigu priča

Igračima je na raspolaganju šest različitih vrsta avanturista koji se spremaju na svoju posljednju avanturu – putovanje kući! Igra je kooperativna i svi igrači zajedničkim naporima pokušavaju proputovati kartice s avanturama i stići do posljednjeg polja koje se zove – The Finishing Post. Putovanje igrača je zajednička avantura, ali na kraju igre samo je jedan pobjednik – onaj koji je skupio najviše blaga na putu kući ili onaj koji je preživio putovanje kući!

Mehanike igre vrlo su jednostavne, pa se tako predložena dob može prilagoditi i djeci oko deset godina, ako jezična barijera nije problem jer su kartice i isčitavanje priča na engleskom. Igru je u samom početku moguće prilagoditi željama i broju igrača i tako korigirati težinu i trajanje samih avantura. Ova igra je zamišljena za igranje u grupi od dva do šest igrača s očekivanim trajanjem oko sat vremena. Postoji mogućnost samostalne igre. Igru je osmislio i dizajnirao Phil Hazelton dok je za ilustracije zaslužna Milly Hanson. Na Kickstarter je postavljena u produkciji tvrtke Cards of Fate 2017. godine.

Broj igrača: 2-6

Očekivano vrijeme igranja: oko sat vremena

Preporučeni suigrači: igra za djecu 14+ i odrasle

Forest of Fate – postavljanje igre

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.