Igra na dan – Mountains of Madness

U ovo vruće ljetno vrijeme neki odabiru aktivan odmor u planinama. Na stranicama Hrvatske gorske službe spašavanja – HGSS možete pronaći pregršt korisnih informacija i preporuka. Možete naučiti kako se u visoke planine ubrajaju visinske razine preko 3500 metara iznad razine mora. Navodno smo genetski predispozicionirani po pitanju količine atmosferskog pritiska koji možemo podnjeti i stoga su najviši vrhovi svijeta većini populacije zapravo nedostupni. Iznad 7000 metara nadmorske visine nastupa takozvana zona smrti, u kojoj je boravak duži od nekoliko dana smrtonosan i za one nabolje i najiskusnije. O kojoj god visini se radilo, potrebno se informirati o vremenskim uvjetima i sukladno tome pripremiti za uspon. Stvari koje svakako ne smijete zanemariti su izolacija i hidratizacija.

Naša današnja preporuka je društvena igra Mountains of Madness. Ova prekrasno napravljena igra temeljena je na istoimenom fantastičnom romanu Planine ludila autora H. P. Lovecrafta. Radi se o zabavnoj društvenoj igri – party game karaktera s izuzetno visokom produkcijskom razinom. Od prekrasnih žetona poput onih za poker, vrlo kvalitetnih kartonskih komponenti, jedinstvenim pješčanim satom s crvenim pijeskom i prekrasnim ilustracijama. Ova kooperativna igra od igrača zahtijeva određenu razinu uživljavanja u uloge i dočaravanje teških i nadzemaljskih uvjeta prilikom uspona na ledenu planinu. Vaši suigrači nikada vam se neće činiti sumnjivijima i čudnijima…

Mountains of Madness djelo je francuske produkcijske kuće Iello i izdan je 2017. godine. Dizajner igre je popularni Rob Daviau koji je uz umjetnika Miguela Coimbru odradio i vizualni dizajn cijele igre. Za Roba Daviaua, koji je inače poznat po svojim legacy igrama i iteracijama popularnih franšiza, ovo je zanimljiv odmak. Očekivano vrijeme igranja je do sat i pol, a budući da se radi o ležernijoj igri za zabave, minimalan broj igrača potreban je nešto veći i može se igrati u tri do pet igrača. Igra je namijenjena za stariju djecu 12+ i odrasle.

Broj igrača: 3-5

Očekivano vrijeme igranja: do sat i pol

Preporučeni suigrači: igra za djecu 12+ i odrasle

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.