Igra na dan – Cosmic Encounter

Cosmic Encounter je igra osvajanja svemira nastala davne 1977. godine. Igrači predstavljaju razne vrste svemiraca i natječu se u igri blefiranja i sklapanja saveza da bi ostvarili prevlast. Iako je premisa igre vrlo jednostavna, za tu igru je proizvedeno nekoliko nadogradnji koje dodaju razne vrste svemiraca, koje je moguće igrati. Ta igra je u četrdeset godina svoga postojanja doživjela mnoga reizdanja i prijevoda.

Dok je mehanika osvajanja kolonija u sustavima suigrača izuzetno jednostavna i svodi se na matematiku, sposobnosti i moći pojedinih svemirskih vrsta upravo su ono što daje čar ovoj igri. Svatko počinje s pet planeta koji predstavljaju njegov sustav kolonija. Pobjednik je onaj prvi uspostavi pet svojih kolonija izvan matičnog sustava. Moguće su situacije s više pobjednika, a metode “kulturoloških” razmjena i saveza su česta pojava.

Cosmic Encounter je igra za dva do šest igrača i toliko mogućih svemirskih vrsta na izbor da će svako igranje biti novo iskustvo. Mehanika i sadržaj primjereni su za stariju djecu, a očekivano trajanje igre je od jednog do dva sata.

Broj igrača: 2-6

Očekivano vrijeme igranja: između jednog i dva sata

Preporučeni suigrači: igra za djecu 12+ i odrasle