Constantine Papa Midnite

Michael James Shaw dobio je ulogu Papa Midnitea u Constantineu.

Fanovi DC-evog svijeta na malom ekranu imaju se čemu radovati ovu godinu. CW-ov udarni hit Arrow se vraća, uz premijeru Flasha, FOX počinje s Batman “prequelom” Gotham, a NBC nam dostavlja svijet Hellblazera u Constantineu.
Serija debitira u listopadu, samo tjedan dana prije popularnog Halloweena, uz Matta Ryana kao glavnog lika – a sudeći po trailerima, tvorac Daniel Cerone (Dexter, Mentalist) i redatelj pilot-epizode Neil Marshall (Descent, Igra Prijestolja) donose nam uvjerljiviju adaptaciju DC/Vertigo lika na televiziju nego, spomenimo, na zlom glasu film s Keanuom Reevesoma iz 2005. Ipak, kao i to ne baš prihvaćeno djelo, serija će prikazati jednog lika iz svijeta Hellblazera i to Papa Midnitea.

Sada znamo i kome je dodijeljena uloga. Prema USA Today, glumac Michael James Shaw će prikazati “voodoo kralja New Orleansa” u Constantineu, što je opisano kao “ponavljajuća gostujuća uloga.” Fanatični fanovi Hellblazera imaju puno razloga da se mršte (i to blago rečeno) na film Constantine, ali jedan dio koji su dobro napravili je bio lik Papa Midnite, ulogu je odradio Djimon Honsou (Korath u Guardians of the Galaxy). Honsouov Midnite ostavio je dubok dojam u kratkom vremenu što je bio na ekranu, najviše zahvaljujući Honsouovoj karizmi.

Ipak, ovo je novi Constantine; tek trebamo vidjeti jedan ulomak Midnitea Michaela Jamesa Shawa, ali izgleda kao da mu uloga pripada. U stripovima, Papa Midnite je nekad suparnik Constantineu, a nekad saveznik, ovisno o situaciji. Uloga će zahtjevati ogromnu moralnu dualnost od Shawa.

Dodijeliti ulogu relativno nepoznatom glumcu za lika iz Hellblazera novčano je opravdana, ali stvara oko Papa Midnitea veliku auru nesigurnosti. Vidjeli smo Matta Ryana u akciji, s njim serija izgleda jako dobro. Možemo li očekivati isto i od Shawovog Papa Midnitea? Uskoro ćemo otkriti.

Constantine će premijerno biti prikazan 24. listopada ove godine na NBC-u.