Igra na dan – Cuba

Tjedan nastavljamo u skladu sa visokim temperaturama i predstavljamo društvenu igru Cuba dizajnera Michaela Rienecka i Stefana Stadlera iz 2007. godine. Dizajnom vizuala i samim načina igranja, ova igra vrlo brzo će vas inspirirati da se upustite trgovinu rumom, cigarama i moći.

Radi se o strateškoj igri s mehanizmima aukcije i glasanja. Sama tema vrlo je dobro prilagođena igranju i ugođaju. Budući da je igra izdana sada već davne 2007. godine, postoje neki detalji poput ruma i cigara koje iz nekih politički korektnih razloga rijetko srećemo u novijim igrama. Valuta su pesosi, drveni tokeni za rum su crvene bočice, a ilustracije na kartama neodolljivo podsjećaju na meksičke sapunice. Igrači su postavljeni u uloge zemljoposjednika na Kubi. Svaki igrač ima pet kartica likova s kojima odabire akciju koju će taj krug odigrati. Osim klasičnih odabira uzgoja određenih dobara, prodaje istih i gradnje zgrada, igrači svaki krug svojim glasovima mogu utjecati na legislativu i zakone. Igra se blanasira principom ponude i potražnje.

Sama igra je namijenjena igranju dvaju do pet igrača, a pravilo je da je s više igrača bolje. Vrijeme igranja ovisit će o taktiziranju igrača, ali svakako očekujte oko dva sata zabave. Osim uobičajenih nagrada i nominacija nakon izlaska 2008., igra je nominirana u kategorijama vizualne prezentacije i igara za odrasle. Dakle, ako vas ponese potreba za bocom ruma kao aperitivom pri igranju ili nabacivanju španjolskih i portugalskih fraza suigračima, slobodno se opustite i nastavite s igranjem.

Broj igrača: 2-5

Očekivano vrijeme igranja: oko 2 sata

Preporučeni suigrači: odraslija publika zbog tema i ugođaja