Sretan rođendan J. K. Rowling!

“Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?”
― J. K. Rowling, Harry Potter and the Deathly Hallows

Za službeni datum obilježavanja Harry Potter dana moguća su dva datuma. Prva moguća opcija je 2. svibnja, kada se prema knjigama odvila Bitka za Hogwarts i Lord Voldemort je zauvijek poražen. Drugi mogući datum je 31. srpnja – rođendan Harryja Pottera i njegove autorice J. K. Rowling.

“We do not need magic to transform our world. We carry all the power we need inside ourselves already.”
― J. K. Rowling

Rođendan najprodavanije živuće autorice Velike Britanije razlog je da se prisjetimo magije kojom je obogatila živote mnogih. Premda se dosta uspješno posvetila pisanju romana za odrasle pod pseudonimom Robert Galbraith, najpoznatija je zbog serijala romana o malom čarobnjaku. Njezina životna priča o uspjehu i putovanju s ruba egzistencije do jedne od najbogatijih i najutjecajnijih žena današnjice divan je primjer i pouka za sve sanjare i kreativce.

Ove godine 31. srpnja službeni je datum izlaska dugo očekivane knjige Harry Potter and the Cursed Child. Za one koji još uvijek ne znaju o čemu se radi evo ponešto informacija. Harry Potter and the Cursed Child je originalna priča i službeni scenarij prema kojem je napravljena kazališna predstava u londonskom East Endu. Knjiga se sastoji od dva dijela i kronološki se odvija nakon svih ostalih knjiga serijala o Harryju Potteru.

Ovoga puta Harry Potter srednjovječni je zaposlenik Ministarstva magije i otac troje djece školskog uzrasta. Odrasli Harry Potter ima prošlost koja odbija ostati zaboravljena. Njegov najmlađi sin Albus bori se s legendarnom obiteljskom ostavštinom. Obojica spoznaju neugodnu istinu koja isprepliće prošlost i sadašnjost jer ponekad tama izvire iz neočekivanih mjesta…

Harry Potter za one koji su uz njega odrasli s odmjerenom količinom mračnog i zagonetnog. Predstava nastavlja oduševljavati sretnike koji ju imaju priliku pogledati na daskama koje život znače, a mi ostali možda si možemo priuštiti opet postati dijelom magije uz ovaj scenarij i novu avanturu.

 

“Let us step into the night and pursue that flighty temptress, adventure.”
― J.K. Rowling, Harry Potter and the Half-Blood Prince

About Ana Bortić

Iz Osijeka, volim igre i knjige.
Bookmark the permalink.