Empress

Često vidimo kada dođe film kao Star Wars: The Force Awakens da se obnovi interes u svemirske opere. No potrebna je posebna formula da bi napravili nešto uspješno kao Star Wars ili Guardians of the Galaxy. Najavom obnove projekta Flasha Gordona uz Guardians of the Galaxy Vol. 2, možda su svemirske opere na svome putu povratka. A sljedeći veliki film bi mogao biti djelo Marka Millara (Kingsman: The Secret Service), po uzoru na njegovu strip-seriju Empress.

Millarova posljednja saga, koju je crtao Marvelov umjetnika Stuart Immonen, je napola svemirska opera i napola obiteljska drama, navodi Millar. Iako još nije stigla u tisak, filmska je adaptacija već u povojima, uz mnoge glasine o Angelini Jolie u glavnoj ulozi, koja je već glumila u holivudskoj adaptaciji Millarovog stripa Wanted. No, čini se da Jolie ipak neće biti u glavnoj ulozi.

Preko svog Twitter računa, Millar je objavio sliku sakrivene glumice. Fanovi su otada naveliko počeli pogađati, počevši od Anne Hathaway do Alicie Vikander i Charlize Theron. Pogledajte sami. Tko je to?

 

Tko god bude objavljen na dan najave 6. travnja, čini se da je mlađa osoba od 35-50 godina u koje Millar stavlja glumicu za glavnu ulogu u Empress filmskoj adaptaciji.

Prvo izdanje Empress, koje se sastoji od trilogije knjiga, svaka sa 6 dijelova, izlazi u svibnju. Millar je nedavno raspravljao o originalnoj ideji iza Empress s Comic Book. Serija počinje s davnom verzijom Zemlje – odakle nam dolaze slike dinosaura – dinastijom koja je napustila Zemlju prije oko 65 milijuna godina. Empress, prema Millaru, je žena galaktičkog diktatora, koja ga ostavi, te uzima njihovo troje djece…. i odvodi na svoj planet rođenja. Navodno, nisu sva djeca zadovoljna s tom odlukom, te dolazi do mnogih zastoja u bijegu. Millar također objašnjava da dio priče duguje svojoj ljubavi prema Flashu Gordonu:

“Uvijek je postojala velika slika Minga, slika Flasha Gordona, a i slika Mingove kćerke u pozadini. No mogli ste vidjeti i tajnovite žene u raznim odjevnim predmetima za koje se pretpostavljalo da su Mingove konkubine, za što sam pomislio da je izuzetno interesantno. U mnogo godina pripovijedanja, mislim da nikada nisam vidio priču o njegovim konkubinama.”

Uzorak njegova stripa Empress:

Također je zanimljivo da je Millar izabrao koncentrirati se na starijeg lika koji je mačinski orijentiran. Millar, koji živi u kućanstvu sa četiri žene, kaže da je ova priča idealna za njegovo i naše okruženje: Pogledajte police sa stripovima i vidjet ćete mnogobrojne muške heroje. Pogledajte svijet oko nas i vidjet ćete da su žene 52% populacije. Postoji ogromna razlika između ta dva svijeta. Millarsvijet (u kojem se nalaze Kick-Ass i The Secret Service) uvijek se sastojao od snažnih likova obaju spolova. Njegovo razvijanje žanrova kao u The Authority, Civil War Old Man Logan pokazalo se uspješnim zbog Millarove voljnosti da ulazi u nove teritorije i stvara nove ideje, iako su na bazi već nastalih arhetipova.

Empress pokazuje da bi mogao ugodno iznenaditi, sa svojim šarolikim likovima i svijetom. Ako se dobro odradi, filmska adaptacija bi mogla postati galaktička avantura na razini Guardians of the Galaxy ili Star Wars. Ako ne bude, možda završimo s još jednim Flashom Gordonom (iako nama drag). A bit će super zanimljivo otkriti tko je glavni lik.

Empress #1 Marka Millara i  Stuarta Immonen izlazi ovog svibnja.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.