SF Božić #2: Superman, Batman ili Ninja kornjače – kuglice za bor

 

Prije nekoliko dana pisali smo o Star Wars pahuljicama, a sada donosimo novu ideju. Koji fan SF-a i fantasyja na svojem boru ne bi želio imati i svog omiljenog junaka? Izrada nije nimalo teška, a rezultat je kuglica koja će vašem boru dati posebne moći.

Donosimo dvije ideje: ninja kornjače i superheroje.

Potrebno je: (za ninja kornjače)

  • 4 zelene kuglice za bor
  • trakice u odgovarajućim bojama (plava, ljubičasta, crvena i narančasta)
  • plastične oči

Oko kuglice zavežete trakicu u boji ovisno koju ninja kornjaču pravite i dodatno ju učvrstite ljepilom, na trakicu zaljepite oči i vaša kuglica je gotova.

Potrebno je: (za superheroje)

  • kuglica u boji ili staklena koju ćete sami bojati
  • logo superheroja

Ukoliko kuglicu sami bojate, prvo morate odstraniti gornji dio za koji ju objesite. U kuglicu usipajte malo akrilne boje i vrtite ju dok ne prekrije cijelu površinu kuglice. Iskrenite ju da višak boje iscuri i ostavite preko noći da se osuši. Vratite gornji dio. Isprintajte željeni logo superheroja i izrežite ga te na sredinu kuglice nalijepite. Ako ne bojate sami kuglicu, samo na sredinu zaljepite logo i Vaša kuglica spremna je u Badnjoj noći zablistati na boru.

Ideja više: oblikujte od žice krila, prekrijte ih najlonkama, nanesite na njih šljokice i zalijepite ih toplim ljepilom na zlatnu kuglicu – i dobili ste zlatnu zvrčku iz Harryja Pottera.

Također, možete zaljepiti više od jednog loga na kuglicu, dodati još neke detalje, umjesto da lijepite logo, možete ga i nacrtati, krila možete napraviti i od drugih materijala – papira, sitnih perlica nanizanih na žicu… što god vam mašta zaželi.

Nadamo se da će ovih nekoliko jednostavnih ideja razveseliti sve ljubitelje SF&F, ali i one najmlađe. Uskoro očekujte još ideja. 🙂

Bookmark the permalink.