Tužba zbog ukradene slike za erotsku priču

Couple Sues After Their Engagement Photo Ends Up on Erotic Gronk Novel

A Gronking to Remember, prva knjiga Lacey Noonan iz serije knjiga o momčadi američkog nogometa imena Patrioti koja napeto završava s glavnim likom Shrekom Robom “Gronkom” Gronkowskim, stigla je u siječnju u nadi da oduševi naciju koja živi na američkom nogometu i 50 nijansi sive. No, nije oduševila jedan par, čija je zaručnička slika završila na naslovnici, odmah uz Gronkov odobravajući, no možda napaljeni osmijeh. Prenosimo s gawker.coma.

Par tvrdi u svojoj tužbi da je Noonan, kao i Apple, Amazon te Barnes & Noble, koji su prodavali knjigu online, iskoristila zaštićenu sliku bez dozvole, te ju ubacila na “uvredljiv” način.

“To što su njihove slike s Plaintiffsa iskorištene na ovakav način ih je bacilo ruglu javnosti. Ovakav nepojmljiv čin je dodatno pojačan, kada su slike s Plaintiffsa objavljene diljem države. Knjiga je prikazana kao humoreska na The Tonight Show i Jimmy Kimmel Live kao što je bila prikazana i čitana prije praznika američkog nogometa i finala Super Bowla,” piše u tužbi.

Teško da bi itko bio protiv ovakvih rečenica o sebi, “Odjednom, samo sam htjela vidjeti Gronka da radi svoju stvar. Moja vagina je to trebala.” ili “Pogledaj u mene, ungh, razdvajaj moj šav, oohh… idi dublje. Voliš kako prima moj automat, kao uski prorez. Kao Gronkowski…”

To što je napisala da joj je muž ljubitelj protivničke ekipe Jetsa doista je pretjerivanje.

Slučaj sada ide na federalni sud, The Hollywood Reporter objašnjava, gdje će vjerojatno Apple i drugi prodavači elektriničkih knjiga podići Communications Decency Act obranu, objašnjavajući da nisu krivi za autora koji sam izdaje svoje knjige.

Također, nije jasno kako je Noonan dobila sliku anonimnog para te kakvu je zaista štetu napravila tom čovjeku “Bogu od kamena” i njegovom “Ogromnom kamenom stećku od uda.”

Pazite gdje objavljujete svoje slike, tko zna gdje će završiti!