Napuštene NASA-ine zgrade

abandoned space graveyard photos

Utrka za svemir ostavila je u SAD-u veliki broj napuštenih lansirnih rampi i zgrada te je jedna osoba provela posljednjih 25 godina fotografirajući to sve.

abandoned nasa building sign

abandoned rocket room

abandoned flight ring rocket

U knjizi koja uskoro izlazi, Napušteno u mjestu, Roland Miller vodi svoje čitateljee kroz “fotografsko istraživanje američkog svemirskog programa u njegovom nastajanju. Cilj je približiti javnosti ta vremena i osjećaj koji je prevladavao u vrijeme svemirske utrke.”

abandoned secret nasa complex

abandoned space program complexes

S posebnim dopuštenjem i pratnjom posjetio je Marshall Space Flight Center u Alabami, Stennis Space Center u Mississippiju i Kennedy Space Center te Cape Canaveral u Floridi. Njegova knjiga je sastavljena od preko 100 slika u visokoj kvaliteti.

abandoned nasa deserted spaces

abandoned space program facilities

Fotografije prikazuju različite objekte, kranove i zaštitna vrata, lansirne rampe pa čak i lunarne module. Knjigu će objaviti University of New Mexico Press te će uz slike imati i kratke pjesme.

abandoned nasa crane gantry

abandoned control panel switchboard

Ovaj dokument će poslužiti kao povijesni dodatak na koji će se uvijek moći pozvati povjesničari svemirske utrke.

Superstructure,Navaho Complex 9, Cape Canaveral Air Force Station, Florida1990

abandoned observatory dome exterior

 

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.