X-COM: The Board Game

Vi ste zadnja nada čovječanstva.

U XCOM: The Board Game igrači su u ulogama elitnih vojnika koji su u službi internacionalne organizacije pod imenom XCOM. Njihov je posao suzbiti moguću paniku i riješiti vanzemaljsku prijetnju.

Gdje su svjetski vođe pogriješili i doživjeli neuspjeh, Vi morate uspjeti. Da biste to postigli, morate strateški odlučiti o upotrebi resursa na raspolaganju. Morate lansirati Presretače da bi srušili letjelice NLO-a, pozivati vojnike na različite misije, istraživati vanzemaljsku tehnologiju i iskoristiti tu tehnologiju u obrani svoje baze — sve dok pokušavate sačuvati svijet dovoljno dugo da odradite onu ključnu misiju, u kojoj ćete se rješiti vanzemaljske prijetnje jednom zauvijek.

Jedna od boljih stvari koja dolazi uz igru XCOM: The Board Game je to što uz klasični sustav ima i digitalnu aplikaciju te ona služi kao vodič i dodatak koji radi preko interneta.

Aplikacija koordinira vanzemaljsku invaziju birajući nasumce jedan od 5 planova napada. Svaki se plan sastoji od drukčije liste napada NLO-a, napada na vašu bazu te reakcije na Vašu obranu Zemlje. Aplikacija radi u realnom vremenu i direktno će odgovarati na vaše poteze te na osnovi njih osmišljavati daljnje djelovanje vanzemaljskih generala.

Dodatno, aplikacija Vas uči pravilima igre, kontrolira informacije što Vam sateliti javljaju, prati napredak Vašeg otpora te ima tri razine igre: Lagano, Normalno i Teško.

Ne samo da aplikacija prati igru u realnom vremenu nego dozvoljava i dinamičku strukturu igre: redoslijed igranja i faze igre mogu se promijeniti u trenu. NLO se može pojaviti prije nego uspijete poslati Presretače, napadači mogu uništiti vaše satelite i tako vas prisiliti na slijepe odluke. Također ćete morati dobro promislit koliko ljudi posvetiti obrani Zemlje dok vaša baza gori.

Efekt aplikacije je duboka povezanost sa igrom i svijetom XCOM: The Board Game te osigurava da će igra biti izazovna čak i kada ju igrate sami.