Prije Buđenja Sile

Rupa koja je nastala između filmova Povratak Jedija i ovogodišnjeg Buđenje Sile bit će popunjena novim pričama.

These are the books you're looking for
Ovo su knjige koje tražite. Fotografija: Allstar/Disney/Lucasfilm

Nekada davno, u dalekoj galaksiji, mnogo stvari se dogodilo od događaja u filmu iz 1983. Povratak Jedija te novog filma iz serijala Buđenje Sile. Disney će objaviti najmanje 20 knjiga koje bi trebale popuniti taj nastali jaz.

Najbitniji je dio što će se sve knjige smatrati dijelom službene povijesti, za razliku od priča Zvjezdani Ratovi Prošireni Svemir koje su doslovno obrisane. Neke će se fokusirati na likove iz originalne trilogije (kao na primjer princezu Leiu i C-3PO-a), dok će se druge fokusirati na događaje koji su se odvijali između filmova nastalih od 1977. do 1983. iz pogleda sporednih likova.

Knjige će objavljivati niz izdavača, kao što je na primjer Del Rey, dok će cijeli plan biti naslovljen Putovanje ka Buđenju Sile.

“Buđenje Sile izuzetno je dobro čuvana tajna. No, da bi pratili priču, tajni sastanci su se odvijali u San Franciscu. Jer bez upoznavanja gledatelja i čitatelja sa Svemirom i povijesti Zvjezdanih Ratova ne bismo mogli povezati priču do kraja i nastale bi rupe koje nitko ne želi.”

Naslovi uključuju Zvjezdani Ratovi: Nakon svega, Zvjezdani Ratovi: Putovanje ka Zvjezdani Ratovi: Buđenje Sile, Zvjezdani Ratovi: Brodovi u Galaksiji, no zadnji će biti samo knjiga o prijevoznim sredstvima. Tu se još nalaze i Pokretna Meta, u kojoj je glavni lik Leia; Oružje Jedija, o Lukeu Skywalkeru; Krijumčarev Bijeg, priča o Hanu Solu.

Disney planira novu trilogiju Zvjezdanih Ratova objaviti između 2015. i 2019. s likovima kao što su Yoda, Han Solo i Boba Fett, za koje su se čule i glasine o zasebnim filmovima. Buđenje Sile, koje dolazi u prosincu, jedan je od favorita za najbolji film i najveću zaradu u 2015., a već sada je proglašen najiščekivanijim filmom 2015.

About Slaven Karakaš

Pišem o svemu, a u slobodno vrijeme pišem i pripremam priče, avanture i sustave za igranje, ponekad osmislim i pokoju igru na ploči. Obožavam duga noćna raidanja i LoLanje do jutra ;)
Bookmark the permalink.